BIST 9.889
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.451,23
HABER /  GÜNCEL

Gezi'ye sürpriz ziyaretçi!

AB Komiseri Stefan Füle ve Egemen Bağış twitter üzerinden ‘Gezi’yi tartıştılar

Abone ol

AB Komiseri Stefan Füle önceki gece geldiği İstanbul'da ayağının tozuyla Gezi Parkı'na giderek gözlemlerde bulundu, eylemcilerle konuştu. Füle İstanbul seyahatiyle ilgili olarak takipçilerine 'Demokrasi toplumun her 2 tarafını dinlemek anlamına geliyor' diye tweet attı.

Swissotel’de düzenlenen “Küresel Sorunlar Karşısında Türkiye ve AB İçin Ortak Gelecek” konferansında yaptığı konuşmada Gezi Parkı’ndaki gösterilere polisin aşırı güçle müdahale etmesini eleştiren ve böyle durumların demokraside yerinin olmadığını söyleyen Avrupa Komisyonu’nun Genişleme ve Komşuluk Politikası’ndan Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış arasında Twitter’da “Gezi Parkı” atışması yaşandı.

ekran-resmi-2013-06-08,-10.52.45.png

Füle, oturumdan birkaç saat sonra resmi Twitter hesabından “İstanbul’daki konferansta, saygı ve kapsayıcı diyalog isteyenlere el uzatma fırsatının kaçmış olmasından dolayı hayal kırıklığına uğradım #geziparkı” tweet’ine attı. 

BAĞIŞ CEVAP VERDİ

Bağış ise sert cevap verdi: “Bir kavrayış sorunu olmalı @StefanFuleEU Başbakan Erdoğan demokratik talepleri memnuniyetle karşıladığını ancak teröre ve vandalizme teslim olmayacağını söyledi.”