BIST 10.260
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.404,61
HABER /  MEDYA

Gezi eylemcileri kanka devlet istiyor

Muhafazakaların aykırı ismi ve Yeni Şafak yazarı Murat Menteş, Gezi Parkı gençliği için çarpıcı yorumlarına NTV'de devam etti...

Abone ol

GAZETECİLER.COM/ Muhafazakar camianın genç ve popüler yazarı Murat Menteş'in Gezi Parkı mesajları devam ediyor. Menteş, gençlerin nasıl bir devlet istediğini anlattı.

Menteş, artık devletin baba olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çekti. Murat Menteş, "Bence artık gençler baba devlet istemiyor, kanka devlet istiyor'' dedi.

NTV'de Oğuz Haksever'in moderatörlüğündeki Haber Aktüel programına konuk olan muhafazakar kesimin aykırı yazarı Murat Menteş, Gezi Parkı gençliğinin dünyaya ve otoriteye bakışını analiz etti.

ŞEHRİN MİMARİSİ BİZE ROL VERİR

"Üslup yapılan işe değer kazandırır. Şehrin mimarisi bize rol verir. Bir şehirde sokaklar darsa evler birbirine çok yakındır. Bu komşluğu besleyen bir şey. Avlular vardır bu da mahremiyeti besleyen bir şey. Bir şehirde mimari nasılsa insanlar da öyledir. Kentsel dönüşümü anlatan Milyonluk Manzara diye bir kitap çıktı. Bize nasıl bir şehir hayatı sunulduğunu orada çok net görürsünüz. Şimdi çevrenize baktığınza bir hapishane görüyorsunuz. Bunları konuşmamıza sıra gelmedi. Başka dualarımız kabül gördü. Şöyle bir dua etmedik. Çok güzel bir şehrimiz olsun, bütük parklarımız, meydanlarımız olsun. Çocuğumuzun çiçeklerle koşacağı bir park yok. İnsanların değeri yok oluyor.

"GENÇLER BABA DEVLET DEĞİL KANKA DEVLET İSTİYOR"

Konuşmasına Belçikalı bir yönetmenin filminden verdiği örneklerle başlayan Menteş, Taksim'de eylem yapan gençlerin profilini de verdiği örnek üzerinden değerlendirdi. Zihinlerdeki devlet algısının yanlış olduğunu Fehmi Koru'nun yazısı üzerinden dile getiren Menteş, artık devletin baba olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çekti. Murat Menteş'in, "Bence artık gençler baba devlet istemiyor, kanka devlet istiyor. Ne haber devlet çak bir beşlik, bunu istiyor gençlik." sözleri stüdyoda gülüşmelere sebep oldu.