BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Şehit eşinin buruk mutluluğu

PKK operasyonunda Uzman Çavuş Bünyamin şehit düştü. Eşi hamileydi. Doğan çocuğuna babasının adını verdi.

Abone ol

Geçen yıl sonunda Bingöl'ün Yayladere ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda vurularak şehit olan Uzman Çavuş Bünyamin Güzel'in dünyaya gelen çocuğuna, Bünyamin adı verildi.

Şehit eşi Fatma Güzel, eşi Bünyamin Güzel'in şehit olduğunda 5 aylık hamile olduğunu, doğan bebeğine ise eşinin adını vererek teselli bulduğunu anlattı.

Çocuklarının büyüdüklerinde babalarıyla gurur duyacaklarını ifade eden Fatma Güzel, şunları söyledi:

''Eşim şehit olduğunda bebeğim karnımdaydı. Acı dolu hamilelik döneminden sonra dünyaya gelen oğluma babasının adını verdim. Eşim Bünyamin bu vatan için canını verdi. Çocuklarım büyüdüğünde onlara babalarının bu vatanı savunmak için canınını feda ettiğini anlatacağım. Babalarının bayrağımız için şehit düştüğünü anlatacağım. Babasının adını verdiğim Bünyamin beni hayata bağladı, yaşama sevincime ortak oldu. Birbuçuk yaşındaki oğlum Murat ile yeni doğan Büyamin'i imkanlarım ölçüsünde okutmak istiyorum.''

Terörün verdiği acıyla yaşamını sürdürdüğünü ve binlerce ailenin aynı acıyı yaşadığını kaydeden Fatma Güzel, ''Terör, insanları ayırmıyor. Biz eşimle çok mutlu bir hayat sürerken bu acı olay başımıza geldi. Terörün artık bitmesini, günahsız insanların acı çekmemesini istiyorum. Benim çektiğim acıyı başkalarının çekmemesini istiyorum. Benim çocuklarım babasız büyüyecekler, başkalarının çocukları babasız büyümesin istiyorum. Bu acı bitsin istiyorum'' diye konuştu.