BIST 9.963
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.435,95
HABER /  GÜNCEL

Katilleri affediyorum

Malatya'da 156 bıçak darbesiyle öldürülen Alman'ın üç çocukla dul kalan eşi Geske, duyarlı açıklamalar yaptı...

Abone ol

Öldürülen Alman misyonerin eşi Susanne Geske katiller için "Affediyorum çünkü ne yaptıklarını gerçekten bilmiyorlar" dedi. Kızları Michal (13) ve Miriam (8) ve oğlu Lukas (11) ile birlikte atv'ye çıkan Geske şunları söyledi:

EŞİM BOŞUNA ÖLMEDİ
"9.5 senedir Türkiye'deyiz. 9.5 yıldır Malatya'dayız. Aslında bu ülkeye normal bir hayat sürmek için gelmiştik. Türkler Almanya'ya gelip Müslüman olarak yaşadıkları gibi biz burada Türkiye'de Hıristiyan olarak yaşamak istedik. Ben tamamen kalpten inanıyorum. Eşim boşuna ölmedi. O gerçekten İsa Mesih uğruna şehit oldu ve onların kanı da boşu boşuna dökülmemiş. Gerçekten Türkiye ve Malatya için yeni bir başlangıç olacak. Buna eminim. Bunu yapan kişiler tam kalpten söylemek istiyorum, aynısını İsa Mesih söyledi, çarmıhta, 'Baba onları bağışla çünkü ne yaptıklarını bilmiyorlar.' Ve onlardan intikam almayı hiç düşünmüyorum. Affediyorum. Çünkü onlar gerçekten ne yaptıklarını bilmiyorlar. Ve görsünler belki Tanrı konuşacak onlarla."

Bayan Geske, "Ben Malatya'da gömülmesini istiyorum. Çünkü biz ailece burada yaşıyoruz. Çoçuklarım burada okula gidiyorlar. O yüzden başka bir yere aktarmak istemiyorum. Yanımda olsun çünkü bizim adetimiz böyle. Mezara gidip geliyoruz. Biliyorum küçük kızlarım çiçek koymak istiyorlar, öyle bakmak istiyorlar" dedi.