BIST 9.974
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.433,37
HABER /  GÜNCEL

Malatyalılar cinayeti kınadı

Yayınevi baskını Malatyalı'yı üzdü. Vahşi cinayete tanıklık eden şehirde sivil toplum kuruluşları bsın açıklaması yaptı.

Abone ol

Malatya'da yayınevi baskınında 3 kişinin öldürülmesine tepkiler devam ediyor. Malatya Belediyesi'nin öncülük ettiği çok sayıda sivil toplum kuruluşu, bugün yaptıkları ortak açıklamayla cinayetleri kınadılar.
Malatya Belediyesi'nin öncülüğünde biraraya gelen 41 sivil toplum örgütü temsilcisi, yaptıkları ortak açıklamayla cinayetleri kınadılar.

Sivil toplum örgütleri adına basın açıklamasını okuyan Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, bütün Malatya'nın sesi olarak bildiriyi hazırladıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, "İlimizde 18 Nisan 2007 tarihinde 3 kişinin ölümü ile sonuçlanan elim bir hadise meydana gelmiştir. Bu müessif olay, yediden yetmişe bütün milletimizi derinden yaralamıştır. Öncelikle insanın yaşama hakkını elinden alan bu menfur olayı kınıyor, ülkemize ve hayatını kapbedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bize göre olay başta Malatya'mız olmak üzere ülkemizde hakim olan istikrar ve güven ortamına karşı işlenmiş bir cinayetir. Bizim kadim inanç kültürümüzde, herkesin
dini kendinedir. Atatürk'ün dediği gibi, bizim milletimiz başka din mensuplarına en fazla saygı gösteren milletlerin başında gelmektedir. İlimizin böyle bir cinayetle gündeme gelmesi bizi fevkalade üzmüştür. Malatya bunu haketmemiştir. Hiç bir Malatyalının bu cinayeti tasvip etmesi mümkün değildir. Malatya Anadolu'da en hoşgörülü kentlerimizin başında yeralmaktadır. Daha iki hafta evvel Malatya Belediyesi ile Almanya'nın Saarbrücken Belediyeler Birliği arasında Kardeş Şehir protokolü imzalanmıştır.

Türkiye'nin İspanya ile birlikte medeniyetler arası diyalog çalışmalarına öncülük ettiği bir süreçte Malatya'mızda meydana gelen bu olay bizimle birlikte bütün milletimizi derinden üzmüştür. Asırlardan beri farklı din mensupları bu topraklarda bir arada huzur içinde yaşamış olmalarına rağmen olumsuz anlamda hiç bir hadise yaşanmamıştır. Malatya'da bulunan kuruluşlar olarak olayı nefretle kınıyor, faillerinin yüce Türk adaleti önünde hesap vereceğine inanıyor, böyle bir hadisenin bir daha yaşanmamasını
temenni ediyoruz".