BIST 10.257
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,76
HABER /  DÜNYA

Wolfowitze istifa et baskısı

Sevgilisinin maaşına zam yaptıran Dünya Bankası Başkanı Wolfowitz'e istifa baskıları artıyor.

Abone ol

Irak işgalinin fikir babası olarak bilinen ABD'nin eski Savunma Bakan Yardımcısı Wolfowitz, daha önce istifa etmeyi düşünmediğini açıklamıştı. Dünya Bankası'nın icra direktörü olan, bankada saygın bir isim olarak bilinen Yeni Zelandalı Graeme Wheeler'ın, diğer üst düzey yetkililerle çarşamba günü yapılan haftalık olağan toplantıda Wolfowitz'i istifaya çağırdığı belirtiliyor. Başka bazı üst düzey yetkililerin de Wolfowitz'in görevinden istifa etmesinin uygun olacağına inandığı, Wheeler'ın çağrısının ardından banka çalışanlarının da bölündüğü haberleri veriliyor.

Bu haberlere göre Latin Amerika, Asya'nın doğusu ve güney Asya temsilcileri, Wolfowitz'in istifasını desteklerken AfrikaLI ve Orta Doğulu temsilciler Wolfowitz'den yana görünüyor. Bu bölünmenin, daha önceki Dünya Bankası Başkanı Jim Wolfensohn'dan kalma olduğu da belirtiliyor. Wolfowitz'den yana olanların, Dünya Bankası Başkanı sıfatını almasından sonra kendisi tarafından atandığı, Wolfowitz'in gitmesinden yana olanların ise Wolfensohn döneminden kalma banka çalışanları olduğu ifade söyleniyor.

Büyük kararların alınmasında, İcra Direktörleri'nin yüzde 85'inin oyu gerekiyor. ABD, büyük bir kararın bloke edilmesine yetecek kadar oyu elinde bulunduruyor.

Dünya Bankası Başkanı Wolfowitz'e istifa baskıları artıyor