BIST 10.320
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.465,12
HABER /  EKONOMİ

Yapı Kredide Beyazıt dönemi

Türkiye’nin üçüncü büyük özel bankası Yapı Kredi’de beklenen görev değişimi dün gerçekleşti.

Abone ol

Türkiye’nin üçüncü büyük özel bankası Yapı Kredi’de beklenen görev değişimi dün gerçekleşti. Koç Topluluğu’nun finans sektöründeki ilerlemesinde önemli başarılara imza atan Kemal Kaya, Koç Finansal Hizmetler (KFH) CEO’luğu ve Yapı Kredi Bankası (YKB) Genel Müdürlüğü’nden ayrılırken, Fortisbank’ın eski Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt’ın bankanın yeni Genel Müdürü olması için karar alındı.

Aynı zamanda KFH ve Yapı Kredi Yönetim Kurulu’nda Murahhas Üye olarak yer alacak Tayfun Bayazıt’ın Genel Müdür olarak ataması için de BDDK’ya başvuru yapılacağı kaydedildi.

Cevap 7 günde gelecek
Yapı Kredi Bankası’ndan yapılan açıklamada “Tayfun Bayazıt’ın Yapı ve Kredi Bankası Genel Müdürü olarak atanabilmesini teminen BDDK’ya başvurulmasına ve 7 iş günü içinde olumsuz cevap alınmadığı taktirde göreve atanmasına karar verilmiştir” denildi. Açıklamada ayrıca Tayfun Bayazıt’ın Yapı Kredi Sigorta ve Yapı Kredi Finansal Kiralama’nın Yönetim Kurulu Başkanı görevini de yürüteceği duyuruldu.

Yapı Kredi’nin açıklamasında Halil Ergür’ün de bankanın Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden ayrıldığı ifade edildi.

Yapı Kredi’den yapılan açıklamada Koç Topluluğu’nda çok başarılı çalışmalar gerçekleştiren ve Koçbank-Yapı Kredi Bankası birleşmesi sürecini de başarı ile yöneten Kemal Kaya’nın Unicredit İtalya bünyesinde yeni bir görev üstleneceği belirtildi.

13 yıl çalıştığı bankaya zirvede döndü

Yapı Kredi Bankası Genel Müdürlüğü’ne atanan Tayfun Bayazıt bu bankada 13 yıl boyunca çalışmış ve ayrılmadan önce de Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmüştü.