BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.440,72
HABER /  SPOR

Beckhamı alan para basıyor

ABD'ye transfer olan ünlü futbolcu Beckham, daha formasını giymeden yeni kulübüne para basmaya başladı.

Abone ol

Kısa bir süre önce Amerikan futbol ligindeki Los Angeles Galaxy takımına transfer olan İngiliz futbolcu David Beckham, daha formasını giymeden yeni klübüne para kazandırmaya başladı.

Beckham'ın Real Madrid dönemi Haziran sonunda bitiyor
Beckham, LA Galaxy'ye Temmuz ayından önce atılmayacak. Fakat klüp, İngiliz yıldızın transferi ardından gelirlerinde 13 milyon dolarlık bir sıçrama olduğunu açıkladı.

LA Galaxy maaş olarak Beckham'a yılda 5,5 milyon dolar ödeyecek. Fakat klübün açıkladığı ek gelir, Amerikan futbol ligindeki rekorları altüst eden bu ücreti daha şimdiden iki yıllığına karşılamış durumda.

Beckham'ın beş yıllık sözleşmesi boyunca elde edeceği gelirin ise, forma satışlarından, sponsorluklardan ve reklam gelirlerinden alacağı paylar da hesaba katıldığında 250 milyon doları bulabileceği belirtiliyor.

LA Galaxy'nin yöneticileri, Beckham ile astronomik ücretler içeren bir mukavele imzalamalarına rağmen, başından beri, Beckham'ı Amerika'ya transfer etmenin mali açıdan akıllı bir yatırım olduğunu söylüyorlardı.

Real Madrid'i de zengin etti
Real Madrid'in, Beckham'ı transfer ettikten iki yıl sonra yıllık reklam ve sponsorluk gelirleri, Siemens ve Adidas'ın da aralarında olduğu bir dizi şirketle imzalanan anlaşmalarla, iki misli artarak 45,9 Euro'ya sıçradı.

Forma ve diğer hediyelik eşya satışları da yüzde 62 oranında artarak 54,1 milyon Euro'yu buldu.

Beckham'ın klüpte kaldığı dört yıl içinde Real Madrid dünyanın en zengin klüpleri listesinde birinci sıraya yükseldi.