BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.494,64
HABER /  SPOR

Süreyya Ayhan isyan etti

Avrupa Milletler Kupası yarışlarında koşmayacağını açıklamasının ardından, Başkandan sert tepki geldi...

Abone ol

Milli atlet, pistlerden uzun süreli ayrılığının ardından, bu sezonki tek hedefinin, Japonya'nın Osaka kentinde yapılacak Dünya Şampiyonası olduğunu belirterek, ''Dünya Şampiyonası'nda karşılaşacağım rakiplerden çok, bağlı bulunduğum kurumlarla mücadele ediyorum'' diye konuştu.

FEDERASYONDAN GELEN UYARI
Federasyon tarafından kendilerine gönderilen yazıda, Avrupa Milletler Kupası'na katılmadığı takdirde, Dünya Şampiyonası'na katılma durumunun değerlendirileceği uyarısının geldiğini vurgulayan milli atlet, ''Kısır çekişmelere girmek değil, rahat kafayla antrenman yapmak istiyorum'' dedi.

1993 yılından bu yana milli takımda yer alan bir sporcu olarak, kriterleri çok iyi bildiğini belirten Ayhan Kop, ''Yıllardan beri bizim uyguladığımız bir sistemle çalışmaktayız. Bu sistemle Avrupa Şampiyonluğu, Dünya İkinciliği, Dünya Üniversite Şampiyonluğu, Dünya Kupası Şampiyonluğu gibi başarılar kazandım. Aynı sistemle hedefimiz, bu yılki Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmaktır'' diye konuştu.

Avrupa Milletler Kupası nedeniyle programlarında yapacakları değişikliğin, Dünya Şampiyonası'nda altından kalkamayacakları bir zarara neden olabileceğini vurgulayan Ayhan Kop, ''Devletimiz ve federasyonumuzdan manevi destek istiyorum'' diyerek sözlerine tamamladı.