BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Belçikada teröristler serbest

DHKP-C üyelerinin son itiraz haklarını değerlendiren Belçika yargıtayı, kararı bozdu. Tutuklu teröristler serbest...

Abone ol

Belçika’da, geçen yıl hapis cezalarına çarptırılan DHKP-C üyelerinin son itiraz haklarının değerlendiren Yargıtay, kararını açıkladı. Yargıtay, yargı sürecinde adli hata yapıldığı gerekçesiyle daha önce verilen mahkumiyet kararlarını bozdu. Kararların ardından tutuklu bulunanlar cezaevinden çıktı.

YENİ YARGILAMA
Yargıtay’ın, haklarında Belçika’da işledikleri suçlardan dolayı verilen kararları ve hapis cezalarını iptal etmesi üzerine sanıkların Anvers Temyiz Mahkemesi’nde yargılanmasına sıfırdan başlanacak.

Bruges Ceza Mahkemesi, 28 Şubat 2006’da açıkladığı kararda, Fehriye Erdal ve DHKP-C üyesi 6 sanığı Belçika’da işledikleri suçlardan dolayı 4-6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Gent Temyiz Mahkemesi de 7 Kasım 2006’da bu cezaları bazılarını artırarak onamıştı.

Belçika’da bir ikamette göz hapsinde bulunduğu varsayılan ve karardan iki gün önce izini kaybettiren Fehriye Erdal ile Dursun Karataş ve Zerrin Sarı firarda sayılıyor.

Belçika adaleti, gelecek haftalarda Fehriye Erdal’ın Türkiye’de işlediği suçlardan Belçika’da yargılanmasını da kesin karara bağlayacak.