BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şehit erden yürekleri dağlayan sözler!

Şehit komando 2 gün önce annesine, ‘Buralar çok soğuk üşüyorum’ demiş

Abone ol

Türkiye iki günde 5 gencini teröre şehit verdi. Şehitlerimiz ardında yürek burkan hikayeler bıraktılar.

Şehitlerimiz bugün son yolculuklarına uğurlanıyor. Tüm Türkiye onların ardından ağlıyor.

ŞEHİT CENAZELERİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU! FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ 

 

KOMANDO ER AHMET EYCE

'ANNE BURALAR ÇOK SOĞUK ÜŞÜYORUM'

TUNCELİ’nin Nazımiye İlçesi’nde teröristlerin Sarıyayla Jandarma Karakolu’na yaptığı saldırıda şehit düşen Jandarma Komando Er Ahmet Eyce’nin Sivas'taki baba ocağına ateş düştü.

Haberi alan yakınları sinir krizleri geçirirken, acılı babayı askeri personel teskin etmeye çalıştı. Amcası ise kapıda bekleyen askerlere sarıldı. 2 gün önce annesiyle telefonla konuşan şehit er Ahmet Eyce’nin “Anne, buralar çok soğuk üşüyorum” dediği öğrenildi.

Dün gece meydana gelen teröst saldırıda şehit düşen askerlerden Sivaslı 21 yaşındaki Jandarma Komando Er Ahmet Eyce’nin acı haberi ailesine sabah sağlık görevlileri ile birlikte Kılavuz Mahallesi TOKİ Konutları’ndaki evine giden askeri yetkililer tarafından verildi. Sivas’ta Sosyal Güvenlik Kurumu’nda ambulans şoförü olarak çalışan babası Bekir Eyce acı haberi gözyaşları ile karşıladı. Uzun süre gözyaşı döken acılı babayı askeri yetkililer ile Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal teskin etmeye çalıştı.

Algıladığımız dünya ile yaşadığımız dünya arasındaki farkı anlayamıyoruz.
Anladığımız gün ise dünya yeniden ve yine anlayamadığımız kadar değişmiş olacak.
Oysa bu değişimi daha bugünden anlasak; 20. yüzyılda kalması gereken şehit çığlıkları hiç olmayacak.
Çünkü savaş olmayacak...

Adnan Berk Okan

Acı haberi alan amcası Ali Eyce ise ağlayarak kardeşinin evine koştu. Uzun süre teskin edilemeyen ve teröre tepki gösteren amca kapıda bekleyen askerlere, “Sizler de bizim evladımızsınız. Şehidimize sarılamadık, size sarılayım” diyerek tek tek hepsine sarıldı. Oğlunun şehit olduğu haberiyle fenalaşan annesi Nebahat Eyce’ye ise sağlık görevlileri müdahale etti.

Şehidin tazkeresini almaya 4 ayı kaldığı, ailenin çocuklarını en son 8 ay önce dağıtım izni sırasında gördükleri kaydedildi.

2 GÜN ÖNCE ANNESİYLE KONUŞTU

Şehit Jandarma Komando Er Ahmet Eyce’nin 2 gün önce ev kadını olan annesi Nebahat Eyce ile yaptığı telefon konuşmasında “Anne, buralar çok soğuk. Oralar nasıl. Ben çok üşüyorum. Tunceli’ye gideceğim” dediği; annesinin ise “Tamam oğlum, sen de herkes gibi görevini yapıyorsun” diyerek moral vermeye çalıştığı öğrenildi. Bunun üzerine Eyce’nin “Anne niye soğuk davranıyorsun. Konuşmak istemiyor musun? Bana oraları anlat. Mahalleyi anlat” dediği, ancak telefon konuşma süresinin bitmesi üzerine konuşmanın kesildiği belirtildi.

Evde büyük üzüntü yaşayan acılı anne Nebahat Eyce, sürekli bu telefondan bahsederek, “Evladımla uzun uzun konuşamadığım için kahroluyorum” dedi.

3 çocuklu Eyce ailesinin en büyüğü olan Ahmet Eyce’nin 11 yaşında Onur ve 15 yaşında Orhan adında iki kardeşi daha var. Ağabeyinin şehit olduğunu öğrenip fenalaşan Orhan Eyce'yi, sağlık görevlileri ambulansa götürerek müdahalede etti. Küçük kardeşi Onur Eyce ise ağabeyinin fotoğrafına sarıldı.

[PAGE]

YALAN DEYİN! YİĞİDİM ÖLMEDİ!  Şehit anasının feryatları yürekleri dağladı. (Diğer sayfada)

KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ HASAN ÖZÜBERK

İKİNCİ ŞARK GÖREVİNDE ŞEHİT OLDU

Tunceli'de şehit olan Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk'in (40) Kilis'teki babaevine ateş düştü. Acı haberi aileye Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kadan verdi. Şehidin babası İsmail, anne Sultan Özüberk ile kardeşleri yıkıldı.

Fenalık geçiren şehit annesine hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti. Zor konuşan baba İsmail Özüberk, "Vatan sağolsun" diyebildi.
 
Ağıtların yükseldiği şehit evine büyük Türk bayrağı asıldı.
 
Şehit Hasan Özüberk'in daha önce Şırnak'ta görev yaptığı, ikinci şark görevi için geçen yıl Sarıyayla Jandarma Karakolu'na komutan olarak atandığı öğrenildi.
 
18 yıllık astsubay olan Özüberk'in eşi Çiçek, çocukları Metehan (14) ile Nehir'in (6) Kocaeli'de oturduğu öğrenildi.
 
 
 
 
 
 
UZMAN ÇAVUŞ KEMAL KOÇYİĞİT

BİR YILLIK EVLİYDİ

Şehit Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in (26) şark görevinin bitmesine 2 ay kalmıştı. Şehidin bir yıl önce evlendiği Lale Koçyiğit gözyaşlarını içine akıtarak, "Beni böyle, ağlamaklı çekmeyin. Ağlayıp da o hainleri sevindirmeyeceğim" dedi.
 
Kayseri'de acı haberi alan baba Mustafa Koçyiğit, oğlunun geçen Kurban Bayramı'nda ziyaretlerine geldiğini belirtirken ağlayarak "Vatan sağolsun" dedi.
 
Şehidin kayınpederi Ahmet Şahin ise "Vatan sağ olsun diyelim yine. Ama daha ne kadar devam edecek. Kızım 23 yaşında dul kaldı" diye konuştu.
 
2 oğlundan birini kaybeden anne Nazmiye Koçyiğit'in feryatları ise yürekleri dağladı.
 
Anne Koçyiğit, "Kemal'im, yüreğim yanıyor. Yalan deyin, yiğidim ölmedi" ağıtı yakarken fenalaştı. Acılı anneye sağlık ekipleri müdahale etti


KOMANDO ER ADEM ŞİMŞEK
 
TERHİSİNE 18 GÜN VARDI

Hain saldırıda terhisine 18 gün kalan Muğlalı Jandarma Komando er Adem Şimşek (21) de şehit düştü.
 
Fethiye'nin Alaçat köyündeki baba Ramazan Şimşek(46), "Sabah erken saatte televizyondan oğlumun karakoluna saldırıyı öğrenince karakola doğru gitmeye başladım. Önümden jandarma aracı geçip bizim sokağa sapınca anladım ki oğlum şehit olmuş. Hainlere kahrolsun, diyorum" dedi.
 
Havva Şimşek, "Ağabeyimin katilleriyle çarpışmak istiyorum" derken anne Müzeyyen Şimşek de "Gerekirse kızım ağebeyinin bitiremediği askerlik görevini bitirir. Türkiye'yi vatan evlatlarını şehit ederek bölemezler. O benim bir tek Ademimdi. Kuzumu vatana şehit verdim" dedi.
 
Sağlık ekipleri fenalaşan anneye sakinleştirici yaptı.