BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,74
ALTIN 2.455,13
HABER /  EKONOMİ

Yunanistan beklenen imzayı attı

Yunanistan sonunda beklenen imzayı attı. Artık komşu da IMF'nin boyunduruğu altına girdi. İşte onların şartları...

Abone ol

Yunanistan, Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile içinde bulunduğu borç krizinden çıkmak için gerekli kaynağı sağlayacak kritik anlaşmayı imzaladı.

Bir üst düzey hükümet yetkilisinin verdiği bilgiye göre, Atina, AB ve IMF ortak koordinasyonuyla gerçekleştirilen kurtarma paketi çerçevesinde üç yıl için 120 milyar euroya kadar kaynak elde edebilecek.

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, "Anlaşma için AB ve IMF ile mutabakata vardık" dedi

Atina'nın alacağı bu yardım karşılığında çok sert kemer sıkma önlemleri alacağı belirtiliyor.

Toplam 16 ülkeden oluşan euro bölgesi üyelerinden birine yönelik ilk defa gerçekleştirilecek böyle bir yardım anlaşmasıyla ilgili ayrıntıları, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun bugün televizyonlardan canlı yayınlanacak Bakanlar Kurulu toplantısında açıklaması bekleniyor.

Yunanistan ile birlikte AB ve IMF de anlaşmasının imzalamasıyla, Atina'nın borcundan kaynaklanan endişelerden dolayı küresel piyasalarda yaşanan krizin sona ermesini bekliyor.

Bu ülkeden kaynaklanan endişeler, benzer sorunların euro bölgesinin diğer üyelerine de yayılacağı korkusunu tetiklemiş ve 11 yıllık mazisi bulunan euro birliği içinde sert fikir ayrılıklarını ortaya çıkarmıştı.

Yunan halkı ise Cumartesi günü 1 Mayıs gösterileri sırasında hükümetin almayı taahhüt ettiği kemer sıkma önlemlerini sert şekilde protesto etmişti. Protestocular alınacak önlemlerin yoksul halkı daha fazla vuracağını ve ülkeyi daha derin bir resesyona götüreceğini savunmuştu