BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Üniversite öğrencileri okul yapıyor

Uludağ Üniversitesi'nden 20 genç kalkıp Ardahan'a vardı... Niyetleri "uzakları yakın" etmek, oranın okulunu yeniden inşa etmek.

Abone ol

Ardahan'ın Çıldır ilçesi Aşıkşenlik Kasabası ilköğretim okulu Bursa Uludağ Üniversitesinden misafirlerini ağırladı. Uludağ Üniversitesi'nden gelen 20 öğrenci ilköğretim okulunu adeta yeniden inşa edecek.

Uludağ Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğundan 20 genç başlatmış oldukları "Uzakları Yakın Etmek" isimli 4 yıllık bir çalışma programı hazırlayarak uygulamaya koydu.

Program çerçevesinde ilk olarak en doğudan başlayarak işe koyulan öğrencilerden Güleser Şirin, "İlk önce okulumuzun iç ve dış boyasını yapacağız. Sonra güzel ve geniş bir kütüphane oluşturacağız. Okulumuza 8 tanede bilgisayar getirdik, bununla da bir bilgisayar odası düzenleyeceğiz. Okulun kötü görünüşlü hatta kapı kolları bile olmayan yaklaşık 26 kapısını değiştireceğiz. Anaokulu öğrencilerine oldukça fazla oyuncak getirdik. Bunların dışında ilçe genelimde de gerçekten durumu kötü ve fakir olan ailelerin çocuklarına giyim konusunda yardımcı olup giyecek dağıtacağız" diye konuştu.