BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şehit cenazesinde büyük arbede

Tunceli'de şehit düşen askerin Kayseri'de toprağa verildiği törende AK Parti aleyhine slogan atan grupla polis arasında arbede yaşandı.

Abone ol

Geçtiğimiz hafta Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın yumruklu saldırıya uğradığı Kayseri'de bugün yapılan şehit cenazesinde yine olay çıktı.

Tunceli'de şehit düşen Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in cenazesinde AK Parti hükümeti aleyhine sloganlar atan grup şehitliğe alınmayınca arbede çıktı. Yaralanan polisler oldu.

Tunceli'deki karakol baskınında şehit düşen Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit için memleketi Kayseri'de cenaze töreni düzenlendi. Hunat Camii'nde geniş güvenlik önlemleri altında cenaze namazı kılındı. Buradaki namaz sonrasında, ellerinde bayraklar bulunan yaklaşık 200 kişilik grup, polis, hükümet ve terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Daha sonra şehit cenazesi top arabasına konuldu ve kortej eşliğinde bir süre götürüldü. Talas Caddesi üzerinde şehit için saygı duruşu yapıldı ve cenaze aracıyla şehitliğe götürüldü.

Şehitlikteki cenaze törene katılmak için 200 kişilik grup, polisin engeline rağmen ilerledi. Kartal Şehitliği dışında oluşturulan barikatta ise ellerinde bayrakların bulunduğu grup yaşanan arbede sonrası barikatı aştı. Bu sırada demir bariyerlerin polisin üzerine düşmesi sonucu yaralananlar oldu. Polis, bozkurt işareti de yaparak mezarlık kapısını geçmeyen çalışan grubu uyardı. Uyarılara rağmen grup tekrar kapıyı ikinci kez yaşanan arbede ile aştı. Mezarlık içerisine giren grup, burada demir bariyer ve çok sayıda polisin oluşturduğu barikatı geçmek istedi. Meydana gelen arbede grubun geçmesini engelledi. Şehit cenazesi defnedilene kadar grup burada tutuldu. Cenaze defnedildikten sonra bariyerler kaldırıldı. Sloganlar atıp, bozkurt işareti yapan grup, şehit mezarının başına giderek dua etti. Daha sonra olaysız bir şekilde ayrıldı.

Kendilerinin mezarlığa alınmadığı için tepkili olduklarını dile getiren vatandaşlar, şehidin toprağa verilmesi için düzenlenen törene alınmadıkları için polise kızgın olduklarını dile getirdiler. Mezarlığın dışında kalan çok sayıdaki vatandaşın ise olaysız bir şekilde şehit defnedilene kadar bekleyip daha sonra içeriye sessizce girmeleri ise dikkat çekti.