BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.420,04
HABER /  GÜNCEL

Şehit er toprağa verildi

Tunceli'de şehit olan er, memleketi Çanakkale'de toprağa verildi. Törende teröre lanet edildi.

Abone ol

Tunceli'de şehit olan Jandarma Komando Er Çağrı Küçük, Çanakkale'de düzenlenen askeri törenin ardından, doğum yeri olan İntepe beldesinde toprağa verildi.

Şehit erin cenazesi askeri ambulansla Necip Paşa Camii'ne getirildiği sırada, annesi Nurhayat, babası Vahit ve kız kardeşi Nilay sinir krizi geçirdi. Yakınlarının destekleriyle ayakta güçlükle duran acılı aile, tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Uzun süre tabutun başından ayrılmak istemeyen Nurhayat ve Nilay Küçük'ü, yakınları sakinleştirmede zorluk yaşadı.
   
Bu arada, İntepe ile Çanakkale'den camiye ellerindeki Türk bayraklarıyla gelen yaklaşık 2 bin kişi, sık sık terörü lanetleyen sloganlar attı.
   
Çanakkale Müftü Yardımcısı Ahmet Hamdi Başpınar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehit erin özgeçmişi okundu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına konuşma yapan Jandarma Binbaşı Nuri Öztürk, Çağrı Küçük'ün terörle mücadele sırasında şehit olduğunu hatırlatarak, ''Hepimiz vatan, Cumhuriyet ve vazife uğruna gerektiğinde ölmek için yemin ettik. Şehidimiz de bu yemini etmiş, rütbelerin en büyüğü olan şahadet mertebesine erişmiştir'' dedi.
   
Bölücü terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını, bütünlüğünü ortadan kaldırmak amacıyla, birincil insan hakkı olan yaşama hakkını dahi acımasızca yok ederek, her türlü sinsiliğe ve insanlık dışı yönteme başvurduğunu belirten Binbaşı Öztürk, yapılan bu saldırıların kendilerini asla yıldırmayacağını, Türkiye Cumhuriyeti'ni parçalamaya çalışan her türlü teşebbüsün, geçmişte olduğu gibi bugünde, gelecekte de sarsılmaz azim ve irade karşısında daima hüsrana uğrayacağını kaydetti.
   
Konuşmanın ardından, askerlerin omuzlarında top arabasına konan şehit erin cenazesi, askeri kortej eşliğinde Çanakkale Valiliği önüne getirildiği sırada, çevrede bulunan vatandaşlar Küçük'ü gözyaşları ve alkışlar arasında uğurladı.
   
Valilik binası önünde tekrar ambulansa konan Küçük'ün cenazesi, doğum yeri olan İntepe beldesinde toprağa verildi.
   
Cenaze törenine, Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Veysel Kösele, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş ile daire amirleri, askeri yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.