BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Fenerbahçe rövanş alacak

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Özdemir, Denizli maçında yaşananlara değindi ve iddialı konuştu

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü'nün olağanüstü genel kurul toplantısında ilk gün tamamlandı.

Fenerbahçe Burnu'ndaki Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan ve Genel Kurul Başkanlık Divanı'na Talat Yılmaz'ın seçilmesiyle başlayan kongrede ilk olarak, kulüp yönetim kurulunun daha önce yaptığı toplantıda aldığı, ihraç kararı bulunan üyelerin affedilmesi maddesi görüşüldü.

Konuyla ilgili kürsüden açıklama yapan Haysiyet Divan Kurulu Başkanı Tuncer Erdoğan, hakkında ihraç kararı bulunan 5 kişinin 4'ünün, itiraz konusunda tüzüğün kendilerine verdiği hakkı kullanmadığını ve söz konusu ihraç cezalarından birinin 15 gün diğerlerinin de 3-4 aylık bir süre içinde sona ereceği hatırlatmasını yaptı. Bazı üyelerin de olağanüstü genel kurul toplantısının gündeminin sadece seçimden oluşabileceğini vurgulamasının ardından yapılan oylamada, ihraç cezalarının affı kabul edilmedi. Bu arada, bazı üyeler af maddesiyle ilgili konuşmalar ve ardından yapılan oylamanın etik olmadığını vurguladı.

YÖNETİM KURULU İBRA EDİLDİ
Kulüp yönetim kurulunun genel ve profesyonel futbol şubesi faaliyetlerinin ayrı ayrı oybirliğiyle ibra edildiği toplantıda, vakit kaybı olmaması için yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetleme kurulu raporları, üyelerin onayı alınarak okunmadı. Diğer yandan, genel kurul toplantısının ilk günde salonun büyük bir bölümü doldu.

ÖZDEMİR: ''FENERBAHÇE BU İŞİN RÖVANŞINI ALIR''
Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, şampiyonluğu kaybettikleri Denizlispor maçında yaşanan konfeti olaylarının bir skandal olduğunu vurgulayarak, ''Fenerbahçe bu işin rövanşını alır'' dedi. Bu sözleri kongre üyelerinden büyük alkış alan Özdemir, Denizlispor maçının hakeminin karşılaşmayı iptal edemediğini belirterek, ''Nedenlerini biliyoruz, daha açık konuşmaya gerek yok. Ama Fenerbahçe bu işin rövanşını alır'' diye konuştu.

Fenerbahçe'nin imrenilen ve kıskanılan bir düzeye geldiğini anlatan Özdemir, ''Kupa ve lig olmak üzere hedeflediğimiz iki şampiyonluğu engelleme yolunda bazı çevrelerin planlı çalışmaları, her iki şampiyonluğun elimizden alınmasına neden olmuştur'' dedi. Hiçbir bahane öne sürmeden sorumlu bir yönetim kurulu olarak olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

''Kulübün en yetkili organı olarak sizlere sorunların tartışılması önerilerinizin dile getirilmesi açısından büyük görev düşmektedir. Kulübün bugünkü yükselişini devam ettirecek yeni yönetimin sizler tarafından seçileceğine inancımız tamdır. Başladığımız bütün yatırımları planladığımız zamanda en yüksek standartlarda bitirdik. Şu anda başlayacağımız projeler var, yarım kalmış, altından kalkamadığımız projemiz yoktur. Şu ana kadar 27 bin kombine kart sattık, hedefimiz 30 bindir. Taraftar kartında 55 bine ulaştık. 100. yıla gelmeden 100 bine ulaşacağımızı tahmin ediyorum.''

AYDINLAR: ''AZİZ YILDIRIM'A KIRILDIM''
Fenerbahçe'de, Aziz Yıldırım aday olmadığı takdirde başkan adaylığı gündeme gelen eski yönetici Mehmet Ali Aydınlar, söz alarak kürsüden yaptığı konuşmada, Yıldırım'a, adaylık kararını açıkladığı gün sarfettiği bazı sözler nedeniyle kırıldığını söyledi. Kendisinin de başkanın görevine devam etmesinden yana olduğunu yineleyen Aydınlar, ''Sarfettiği bazı sözlerin şahsımı hedef almadığını bildiğim halde, kamuoyunun yalnış değerlendirebileceğini düşünerek kendisine kırıldığımı ifade etmek isterim'' dedi.

Fenerbahçe'de bugünün her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik günü olduğunu kaydeden Aydınlar, ''Fenerbahçe'ye hizmet etmek için başkan veya yönetim kurulu üyesi olmak gerekmez. 100. yılda başkanımızın ve yönetim kurulumuzun başarılarının artarak devam etmesini diliyorum'' diye konuştu.

ALİ KOÇ DA GELDİ
Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu için ismi gündemde olan 1907 Fenerbahçeliler Derneği'nin başkanı Ali Koç da kongreye geldi. Genel kurul toplantısında eski başkanlardan Ali Şen'in yanı sıra Güven Sazak da yer aldı.

OY VERME İŞLEMİ YARIN SAAT 10.00'DA BAŞLAYACAK
Aziz Yıldırım'ın tek aday olduğu genel kurulda yarın yapılacak oy verme işlemi saat 10.00'da başlayacak. Toplam 10 bin 740 üyenin oy verme hakkı bulunduğu genel kurulda üyeler 18 sandıkta yarın akşam saat 17.00'a kadar oy kullanabilecek.