BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Mesut YILMAZA İLK TAŞ

Başbakan Erdoğan siyasete dönme kararı alan Mesut Yılmaz'ı, Demirel'i ve CHP lideri Baykal'ı hedef aldı.

Abone ol

AK Parti'nin Antalya'da gerçekleştirdiği 7. İstişare ve Danışma Toplantısı, Başbakan Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada siyasete dönme kararı alan Mesut Yılmaz'ı, 9. Cumhurbaşkanı Demirel'i ve CHP lideri Baykal'ı hedef aldı.

Erdoğan, siyasete dönme kararı alan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ı eleştirerek, "Bugün enkaz devralıp, enkaz devredenler görüyorsunuz yeniden ellerini ovuşturmaya başladılar. Çamurun üzerine oturmam diyen siyasetçilerin, üstü başı bu ülkede çamur oldu" dedi.

Erdoğan, milletin, Türkiye'nin yeniden kaosa sürüklenmesine, yeniden parçalı, yamalı siyaset günlerine dönmesine izin vermeyeceğine de vurgu yaptı. Erdoğan, partililere de yolsuzluklar konusunda gözdağı vererek, "Yolsuzlukla eli kirlenen hiç kimse bu büyük aile içerisinde barınamayacaktır. Artık sistemli yolsuzluğun zemini kalmamıştır. Münferit yanlışlara, haksızlıklara asla göz yummadık, bundan sonra da yummayacağız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in hükümete yönelik çıkışlarına da cevap verdi.

Erdoğan, "Bu ülkede siyasetin kökü on yıllar öncesine uzanan kötü alışkanlıkları vardı. Bugün de bu alışkanlıklardan kendilerini kurtaramayanlar zaman zaman çıkabilir, çıkıyor da. Zaman zaman bu atmosfere kapılanlar var, kapılıyorlar da. 3.5 yıllık AK Parti iktidarı onlara söylenecek tek söz bırakmamıştır. Kendilerine kamuoyu nezrinde yeni varlık alanları açmaya, gündemde yer bulmaya çalışıyorlar. Onların bizi çekmeye çalıştıkları minderde asla güreşmeyeceğiz. Bizim yerimiz onların minderi değil er meydanıdır. Kulağımızı bu köhne zihniyetlerine değil milletimize, milletin beklentilerine vereceğiz. Milletimizin yegane umudu AK Parti'dir" diye konuştu.

Erdoğan, Baykal'a sert çıkarak, şunları söyledi:

"Türkiye'de siyasetin çıtası çok yükselmiştir. Vehimle, boş sözle siyaset yapma devri kapanmıştır. Bunu bildikleri için işi demokrasiye, sandığa millet siyasetine karşı tavır almaya götürenler var. Bu ülkede sandık düşmanlığı yapanlar var. AK Parti olarak hep şu uyarıda bulunduk. Gelin hükümete muhalefet yapıyorum diye millete muhalefet yapmaktan vazgeçin, AK Parti'ye muhalefet yapıyorum diye Türkiye'ye, demokrasiye, Cumhuriyet'e, hukuka, güvene, istikrara muhalefet etmeyin. Gelin sandıkta niye rağbet görmediğinizi kendi kendinize bir sorun. Milletle aranızdaki mesafenin nedenleri üzerinde kafa yorun. Siz demokrasiyi, hukuku, adaleti içinize sindiremediniz. Yıllar yılı yoksulluğu, yolsuzluğu, küçülen ekonomiyi bu millete layık gördünüz. Adalet değil imtiyaz istediniz. Şimdi bu imtiyazı bulamadığınız için çıldırıyorsunuz. Bu milletin umutlarında, değerlerinde, beklentilerinde AK Parti'nin yeri evelallah sağlamdır. Bundan hiç şüphe duymuyoruz".