BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şehit askerin yürek burkan hikayesi

Hakkari'de şehit düşen askerlerin yaşam öyküleri yürek burkuyor. Şehit er Süleyman Ballan'ın hikayesi bunlardan biri

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit olan Piyade Er Süleyman Ballan'ın, 3 aylıkken anne ve babasının ayrıldığı, hiç görmediği babasını sadece fotoğraflarından tanıdığı ortaya çıktı.

Şehit Piyade Er Süleyman Ballan'ın dayısı Şerafettin Bulgurcu, Süleyman Ballan'ın hiç babalar günü sevinci yaşamadığını, bu nedenle Babalar Gününde gelen bu haberin acılarını daha da arttırdığını söyledi.

Şehidin 4 ay önce izne geldiğini ve teskeresine 50 gün kaldığını anlatan Bulgurcu, ''Yeğenim ailenin en küçüğüydü ancak çok mert ve delikanlı biriydi. İzin sonrası onunla telefonda bir çok kez görüştüm. Telefonda görüştüğüm Süleyman hem bana hem de ailesine 'beni beklemeyin, tekrar gelemeyebilirim, siz kendinize dikkat edin' derdi. Ancak bu cümleleri büyük bir sevinç ve gururla söylerdi'' diye konuştu.

HİÇ BABALAR GÜNÜ YAŞAMAMIŞ

Yeğeninin baba sevgisinden hep yoksun büyüdüğünü, ancak kendilerinin bu açığı kapatmaya çalıştıklarını ifade eden Bulgurcu, şunları söyledi:

''Süleyman'ın anne ve babası kendisi üç aylıkken ayrıldı. Yaşamı boyunca hiç görmediği babasını sadece fotoğraflardan tanıyordu. Babasızlık hep onun boynunu bükmüştür. Babalar gününde gelen bu acı haber bizi bu nedenle bir kez daha üzdü. Dünya gözüyle maalesef baba sevgisi yaşayamadı. Çünkü babası Konya dışında yaşamaya başladı. Babasının bazı rahatsızlıkları vardı.''

''Bir Süleyman gider bin Süleyman gelir'' diyen Bulgurcu, Türkiye'nin yükseliş trendini gören bazı güçlerin bu durumu hazmedemedikleri için çeşitli yollara başvurduğunu sözlerine ekledi.