BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,84
ALTIN 2.400,09
HABER /  GÜNCEL

Şehit annesinin sesi duyuldu

Oğlunun şehit olduğunu duyunca felç geçiren şehit annesinin tekerlikli sandalye isteği gerçekleşecek...

Abone ol

Tunceli'de 1998 yılında teröristlerle girdiği çatışmada, şehit olan özel harekat polisi Kazım Çağlar'ın 72 yaşındaki felçli annesine Muğla Emniyet Müdürlüğünce akülü tekerlekli sandalye temin edilecek.

Oğlunu şehit veren anne Sultan Çağlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl polis haftası kapsamında Muğla İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin kendisini ziyaret ettiğini söyledi.

Yetkililerden geçtiğimiz yıl ilk defa bir istekte bulunduğunu ifade eden Çağlar, ''Oğlum şehit düştükten sonra önce kalp hastası kısa bir süre sonra da felç oldum. Bunun akülü tekerlekli sandalye istedim. Yerimden kalkamıyorum, kalktığım zaman düşüp kalıyorum iki defa elimi ve kolumu kırdım'' dedi.

Bu isteğinin geçen sürede yerine getirilmediğini belirten Çağlar, ''İsteğim gazeteciler tarafından gündeme getirildikten sonra yetkililer gelerek benimle görüştü ve akülü tekerlekli sandalyenin bir hafta içinde bana ulaşacağını söylediler'' diye konuştu.

''HABERİM OLSAYDI OLAYLAR BU ŞEKİLDE GELİŞMEZDİ''
Şehit annesinin yaklaşık 1 yıl önce ''akülü sandalye'' talebinde bulunduğu hatırlatılan Muğla Emniyet Müdürü Emin Körpe, durumu gazetecilerden öğrendiğini ifade ederek şöyle konuştu:

''Şehit annesinin bu talebinden haberim olmadı. Arkadaşlar bana bu konuda bilgi vermediler. Bu isteği öğrenir öğrenmez girişimde bulundum. Şehit annesinin bu talebini biz Emniyet Müdürlüğü olarak dernek imkanlarımızı kullanarak karşılayacağız.