BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,25
HABER /  GÜNCEL

Eşcinsellerden protesto

Bursa'da bir grup eşcinsel, işletme ruhsatı olmadığı gerekçesiyle kahvehanenin kapatılmasını protesto etti.

Abone ol

Bursa'da bir grup eşcinsel, ''işletme ruhsatı olmadığı'' gerekçesiyle kahvehanelerinin kapatılmasını, merkez Osmangazi İlçe Belediyesi binası önünde çay içerek, taş ve kağıt oyunları oynayarak protesto etti.

Travestileri, Transseksüelleri, Geyleri, Lezbiyenleri Koruma, Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği (Gökkuşağı) Başkanı ve aynı zamanda kahvehanenin sahibi Öykü Evren, belediye binası önünde yaptığı açıklamada, Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, ''işletme ruhsatı almadan iş yerini çalıştırdığı'' iddiasıyla kahvehaneyi kapattıklarını söyledi.

İş bulamadıklarını, bu nedenle kendi iş yerlerini kendilerinin açtığını belirten Evren, ''Bize iş vermeyen idareciler, yöneticiler ve toplum, o zaman kendi yarattığımız işlerimizi neden elimizden almaya çalışmaktadır. Ben dahil olmak üzere 4 kişi bu kahvehane sayesinde Bağ-kur ve SSK'lı olmuştur'' dedi.

Evren, kahvehanenin açılması için tüm demokratik haklarını kullanacaklarını, bu konuda toplumdan ve yetkililerden destek beklediklerini kaydetti.

Açıklamanın ardından belediye binası önünde piknik tüpü üzerinde demledikleri çayı içen grup, taş ve kağıt oyunu oynadıktan sonra dağıldı.