BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

CHPli Sevigen ne dedi?

CHP'li Sevigen, "Erdoğan ile Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olması arasında fark görmüyorum" dedi ve ekledi...

Abone ol

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, İstanbul'dan Ankara'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın mensuplarının soruları üzerine, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaseti parsellediklerini ileri sürerek, ''Bunların hiçbirinin birbirinden farkı yoktu'' dedi.

Aynı kargaşanın devam edeceğini savunan Sevigen, şöyle konuştu:

''Ben Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması ile Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olması arasında büyük bir değişiklik olacağını zannetmiyorum. Abdullah Gül, geriye dönüp baktığınız zaman eşine türban giydirip üniversite sınavına sokup tutanak tutturmuş ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne şikayet eden Türkiye Cumhuriyeti'nin tek bakanı. Bekleyip göreceğiz.''

Sevigen, Cumhurbaşkanı seçiminde ilk turda genel kurulda 367 milletvekilinin bulunması şartı konusunda kendileri için bir şeyin değişmediğini belirterek, ''Koyduğumuz kural devam ediyor. Biz yine 367 şartı olmazsa Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz. Aynı prosedürü bu adaylarda da uygulayacağız. Bu konuda tereddüt yok'' dedi.