BIST 10.511
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.473,95
HABER /  GÜNCEL

Tuncay Özkana soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özkan hakkında ''kamu görevlisine hakaret'' suçundan soruşturma başlattı.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Tuncay Özkan hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 125/3. maddesinde düzenlenen ''kamu görevlisine hakaret'' suçundan soruşturma başlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlarının gazeteci Özkan hakkında, 14 Nisan Cumartesi günü düzenlenen ''Cumhuriyet Mitingi''nde yaptığı konuşma üzerine suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesini inceleyen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçlarını Soruşturma Bürosu Savcısı Nadi Türkaslan, Özkan hakkında TCK'nın 125/3. maddesinde düzenlenen ''kamu görevlisine hakaret'' suçundan soruşturma başlattı.

SUÇ DUYURUSU DİLEKÇESİ
Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından hazırlanan suç duyurusu dilekçesinde, Özkan'ın, ''Cumhuriyet Mitingi''nde yaptığı konuşmada, ''Erdoğan'ın, onur, şeref ve saygınlığını rencide eden haksız ve hukuka aykırı ifadelere yer verdiği'' iddia edilmişti.

Suç duyurusu dilekçesinde, söz konusu konuşmada şu ifadelerin yer aldığı aktarıldı:

''Ben nasıl bir cumhurbaşkanı istiyorum onu söyleyeyim gideyim mi aranızdan? Ben kalpazanlıktan dosyası olan cumhurbaşkanı istiyorum. Ben hırsızlıktan sabıkalı bir cumhurbaşkanı istiyorum. Ben oğlunun sünnetinde topladığı paralarla geçinip sonra 5 yıl içerisinde 3 milyon dolara gemi alan 5 milyon liraya 5 tane villa alan bir cumhurbaşkanı istiyorum...''

Dilekçede, söz konusu ifadelerin eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı savunularak, Özkan'ın TCK'nın 125. maddesinde düzenlenen ''hakaret'' suçundan cezalandırılması istenmişti.