BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Köşke türbanlı first leydi

Herkes Çankaya için eşi türbanlı olmayan bir aday bekliyordu. Hayrünisa Gül ise türban takıyor. Peki şimdi ne olacak?

Abone ol

İnternethaber/ Köşk'e herkes eşi türbanlı olmayan bir aday bekliyordu. Ancak açıklanan isim bu kritere uymadı. Abdullah Gül'ün eşi Hayrünisa Gül türban takıyor.

Şimdi merak edilen Hayrünisa Gül'ün türban konusunda izleyeceği tutum. Kamusal alandaki türban krizinin nasıl aşılacağı merakla bekleniyor.

AİHM'E TÜRBAN DAVASI AÇMIŞTI

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün eşi kamuoyunun gündemine türban davası ile gelmişti. Okula kayıt yaptıramadığı gerekçesi ile Hayrünisa Gül, AİHM'e dava açmıştı. Eşinin Dışişleri Bakanı olmasından sonra ise davayı "siyasete alet olduğu" gerekçesi ile geri çekmişti.

AŞK EVLİLİĞİ YAPTILAR

Başbakan Abdullah Gül ile eşi Hayrunisa Gül'ün evliliği tam anlamıyla bir aşk evliliği. Hayrunisa Hanım, Çemberlitaş Kız Lisesi'nde öğrenciyken tanıştılar. Kader, Gül ile Hayrunisa Hanım'ı memleketleri Kayseri'de bir akraba düğününde karşılaştırdı.

Gül'ün halasının kızı ile Hayrunisa Hanım'ın teyzesinin oğlunun düğünüydü. İki genç bir görüşte birbirlerinden hoşlandılar. Aileler birbirini tanıyordu. İki aile arasında nişan yapıldı. 1 yıl kadar nişanlı kalan Gül ve Hayrunisa Hanım 21 Ağustos 1980 günü sade bir nikah töreniyle dünya evine girdiler. //