BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.396,17
HABER /  POLİTİKA

Millet Erdoğanı kabul etmedi

Baykal, Erdoğan'ın Köşk'e aday olmaya cesaret edemediğini savundu. CHP lideri bakın Köşk için neler dedi...

Abone ol

AK Parti'nin adayını açıklamasının ardından gözler CHP lideri Deniz Baykal'a çevrildi. "Olmamalı, olmayacak, oldurmayız" sözleri ile Erdoğan'ın adaylığına şiddetle karşı çıkan Baykal, grup toplantısında yine Başbakana yüklendi.

Erdoğan'ın kesinlikle Cumhurbaşkanlığı'na aday olma niyetinde olduğunu savunan Baykal, "Bugün Erdoğan cumhurbaşkanlığına aday olmadıysa bu millet onu kabul etmediği içindir. Milletin Cumhurbaşkanlığı anlayışına başbakan uygun olmadığı içindir. Bu uyumsuzluk millet tarafından tespit edildiği içindir. Bu demokrasinin başarısıdır" dedi.

Erdoğan'ın Köşk'e çıkma planını CHP'nin deşifre ettiğini kaydeden Baykal, "Biz Sayın başbakanın adaylık planlaması içinde olduğunu tespit ettik. Kamuoyunu bu konuda uyardık. Başbakanın adaylığını gizleyerek, son dakika da cumhurbaşkanı olma projesi işletilemedi. Bunu CHP olarak biz sağladık” diye konuştu.

Tandoğan Meydanı'ndaki 1 milyon kişilik Cumhuriyet Mitingi'nin Erdoğan'ı kararından caydırdığını savunan Baykal, "cesaret edemedi" iddiasında bulundu. Baykal'a göre, "halkın gücü etkili oldu ve Erdoğan aday olamadı." CHP lideri bu süreci bir demokrasi dersi olarak niteledi.

Baykal, Erdoğan'ın Köşk'e aday olma tehlikesini önlediklerini savunarak şunları söyledi; "Bir önemli tehlikeyi, anayasa doğrudan meydan okumak niyetindeki bir adayı önlemeyi başardık. Kendi emir ve uzantısı altında bir kapıkulunu oraya yerleştirme planını bozduk."//