BIST 10.183
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.388,57
HABER /  DÜNYA

Barzaniye tepki Türkiyeye destek

Araplardan Barzani'ye sert tepki geldi. Türkiye'nin olası bir askeri operasyonuna da destek çıkacaklarını belirttiler...

Abone ol

Türkiye-Irak Dostluk ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Aiad Alam El Samarrai, Konya'da dernek binasında Irak'ın Amara El Zeydi aşireti lideri Cuvat Kazım El Zeydi ile düzenlediği basın toplantısında, Iraklıların hepsinin zulüm altında yaşadığını söyledi.

Irak'tan Türkiye'yi bile tehdit eden Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) lideri Mesut Barzani'nin kendini bilmez hareketler sergilediğini ifade eden Samarrai, ''Mesut Barzani nankörlük etmesin. Türkiye Cumhuriyeti önemli bir ülke. Barzani önce haddini bilsin. Kerkük Barzani'nin değil. Kerkük Irak'ın, Türk kardeşlerimizin şehridir. Biz Kerkük'ün Barzani ve çetelerine teslim edilmesini istemiyoruz. Şu iyi bilinmelidir ki Kerkük Barzani'ye miras kalmamıştır'' diye konuştu.

Samarrai, Barzani'nin bölgedeki hayalleri ve planlarını tekrar gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Barzani aptallık etmemeli. Barzani, sıradan değil, çok güçlü, köklü bir devlete karşı hayaller kurmakta. Barzani'ye hesaplarını yeniden gözden geçirmesini tavsiye ederim. Türk ordusunun Kuzey Irak'a, Barzani'ye ve onun çetelerine karşı girişeceği askeri operasyonu destekliyorum. Çünkü Barzani, Irak halkına ve Irak'ın bütünlüğüne, mutluluğuna hizmet etmiyor.''