BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Şehit ailesini ikinci kez yıkan haber

Uzman Çavuş Erhan Ar'ın cenazesinin bulunup bulunmadığına ilişkin yetkililerin yaptığı açıklamalar adeta skandala dönüştü

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın Çarşamba günü Çukurca karayolunda askeri konvoya düzenlediği saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Erhan Ar'ın cenazesine ilişkin gelişmeler adeta bir skandala dönüştü.

YÜREK BURKAN AĞIT
Uzman Çavuş Erhan Ar'ın cenazesinin bulunmamasına eşi Ayşegül Ar'ın isyanı yürekleri dağladı.
Ayrıntılar için TIKLAYIN...

Türkiye, dün Radikal gazetesi "şehidimizin cesedi Zap suyunda bulundu" haberiyle umutlandı. Gazete cesedin Zap suyunda bulunduğunu duyurdu. Radikal gazetesinin haberi ise Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafında sabah saatlerinde yalanladı.

Akşam saatlerinde ise İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, şehit Ar'ın cesedinin değil, ona ait ceset parçalarının bulunduğunu ve bu parçaların da Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini açıkladı. Bakan Şahin'in Adli Tıp Kurumu'nun raporunu beklemeden yaptığı bu açıklama şehit ailesini sevindirdi.

BİR KEZ DAHA ATEŞ DÜŞTÜ

Ancak Bakan Şahin, ceset parçaları bulundu açıklamasından birkaç saat sonra Adli Tıp Kurumu'nun "ceset Ar'a ait değil" açıklamasını duyurmak zorunda kaldı ve adeta kendini tekzip etti. 

UZMAN ÇAVUŞ'UN AKIBETİ SIR DOLU
Hakkari Çukurca'daki hain terör saldırısının Genelkurmay Başkanlığı ve hükümetin çelişkili şehit sayısı açıklamalarıyla skandala dönüştü. Uzman Çavuş Erhan Ar'ın kayıp cenazesinin yanlışlıkla defnedildiği mi yoksa PKK tarafından mı kaçırıldığı ise halen yanıtsız.
Haberi okumak için TIKLAYIN...

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hakkari'de her türlü arama teknikleri kullanılarak bir cenazenin belli bölümlerine ulaşıldığını belirterek, ''Akşam üzeri gelen Adli Tıp sonuçlarına, raporlarına göre, o cesede ait bölümler, cesedi henüz bulunamamış olan Erhan Ar kardeşimize ait olmadığı sonucuna ulaşılmıştır'' dedi.

KENDİ KENDİNİ TEKZİP ETTİ

Bakan Şahin, Fatsa Kültür Merkezi'ndan ayrılışı sırasında basın mensuplarının ''Yozgatlı şehit Uzman Çavuş Erhan Ar'ın cesedinin bulunup bulunmadığına'' yönelik sorularını cevaplandırdı.

Hakkari'de şehit olan Uzman Çavuş Samet Kılıç'ın ailesini ziyaret ettiğini hatırlatan Şahin, ziyaret sırasında şehit babası Ahmet Kılıç ile özel bir görüşme yaptığını anımsattı.

Ahmet Kılıç'ın merak ettiği konulardan birinin de olay sırasında cesedine ulaşılamamış Yozgatlı şehit Erhan Ar'ın durumu olduğunu ifade eden Bakan Şahin, şunları söyledi:

CESET PARÇALARINA KİME AİT?
Radikal gazetesi Uzman Çavuş Erhan Ar'ın cenazesinin Zap suyunda bulunduğnu öne sürdü...
Ayrıntılar İçin TIKLAYIN...

''Hakkari merkeze yakın bölgede dağlarda geniş güvenlik tedbirleri altında her türlü arama teknikleri kullanılarak bir cenazenin belli bölümlerine ulaşılmıştır. Dün akşam üzeri yapılan değerlendirmede, görgü tanıkları olan arkadaşlarının teşhisi itibariyle, göz teşhisi itibariyle Yozgatlı Erhan Ar'a ait olduğu belirtilen o ceset bölümleri, sürekli helikopter ve uça

k zinciriyle dün gece Ankara'ya intikal ve Adli Tıp'a teslim edildi. Nihai bilgi Adli Tıp'tan verilecek. Akşam üzeri gelen Adli Tıp sonuçlarına, raporlarına göre, o cesede ait bölümler, cesedi henüz bulunamamış olan Erhan Ar kardeşimize ait olmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Bölgede her türlü teknik imkanlar kullanılarak arama faaliyetleri sürmektedir.''