BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  GÜNCEL

PKK'ya karşı çok yönlü operasyon

Terörle mücadelede yeni dönem başladı. Bu kapsamda 5 bin Özel Harekat Polisi, hem sınır içinde hem de sınır ötesinde araziye çıktı...

Abone ol

Önce Silvan yüreğimizi dağladı, sonra Hakkari... Çukurca'da 8 asker ve 1 güvenlik görevlisine yönelik hain saldırı, bardağı taşıran son damla oldu. Ve 30 yıldır terör belasını saf dışı bırakmak isteyen Türkiye, en önemli operasyonlarından birini başlattı.

İşte o çok yönlü operasyonun dikkat çeken ayrıntıları:

- BDP, Demokratik Toplum Kongresi ve KCK gibi terör örgütünün sivil uzantılarıyla bütün temaslar kesildi.
- Süresi 17 Ekim'de sona eren ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sınır ötesi operasyon yetkisi veren Hükümet tezkeresi, 1 yıl daha uzatılacak.
- Yıllardır kırsal alandan uzak tutulan Polis Özel Harekat Timleri de bu kararla birlikte tekrar araziye sevk edildi.

İSTİHBARAT BİRİMLERİ

5 bin kişilik Polis Özel Harekat Timleri, hem sınır içinde hem de sınır ötesinde operasyona başladı. Sivil istihbarat birimleri de terörle mücadelede en ön safta görev aldı.

İstihbarat birimlerinin aldığı bilgiler ve sıcak takip haberleri, anında Özel Harekat Polisleri'ne verilmeye başlandı. Özel timler de bu bilgiler ışığında sürek avına geçti.

Jandarma Özel Harekat Birlikleri de operasyonda önemli görev aldı. Ayrıca Jandarma Özel Harekat'taki izinler de kaldırıldı.

24 saat arazide bulunan Özel Harekat polislerine Silahlı Kuvvetler de hava desteği sağladı. Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar bombaları atıp Özel Harekatçılar'a yol açıyor. Bu arada valilerin koordine ettiği operasyonun tüm detayları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletiyor.