BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,93
ALTIN 2.438,84
HABER /  GÜNCEL

Kayıp şehidin cenazesine ulaşıldı!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, şehit Ar'ın cenazesinin bulunduğunu açıkladı

Abone ol

Kayıp şehit skandalı sona erdi.  4 gündür kayıp olan şehit, olay yerinin 600 metre aşağısında Zap suyunda bulundu.  Bulunamayan naaş için tören düzenleyen yetkililer, rezaleti farkedince Yozgat'taki cenaze iptal edilmişti. Adli Tıp da böyle bir naaşın kendilerine ulaşmadığını açıklamıştı.

BAKAN AÇIKLADI

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, geçtiğimiz günlerde terör örgütünün Çukurca'da düzenlediği saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Samet Kılıç'ın Perşembe ilçesine bağlı Soğukpınar köyünde yaşayan ailesine taziye ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, şehit Uzman Çavuş Erhan Ar'ın da naaşına ulaşıldığını ve otopsisinin yapılmakta olduğunu söyledi.

Ordu Valisi Orhan Düzgün'ün ''Bulundu mu efendim?'' sorusu üzerine Bakan Şahin, ''Şehitlerden bir tanesinin cesedi bulunamamıştı, dün bulundu. Bugün otopsisi yapılıyor. Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar'ın, Yozgatlı çocuğumuzun cesedi bulundu'' dedi.

KARIŞIKLIK NEDEN ÇIKTI?

Hakkari Valiliği'nin ve savcılığının Ankara Adli Tıp Kurumu'na sadece Binbaşı Yavuz Başayar'ın cenazesini DNA için gönderdiği karışıklığın, Genelkurmay'ın Uzman Çavuş Erhan Ar'ın cenazesinin de Adli Tıp Kurumu'na gönderilmiş gibi işlem yapmasından kaynaklandığı ortaya çıktı. 

OLMAYAN NAAŞA TABUT HAZIRLANDI

İki askerin kaçırıldığı haberlerinin de patlamayla birlikte dereye yuvarlanan cenazelerinin ilk anda bunumamasından kaynakladığı anlaşıldı. Zırhlı aracı ikiye bölen patlamanın etkisiyle iki cenazenin savrulmuş oyabileceği düşünülerek arama başlatıldı. Bir süre sonra Başayar'ın cenazesine ulaşılırken Ar'ın cenazesi bulunamadı. İşte skandal da burada patladı. Ar'ın cenazesinin bulunmuş gibi gösterilerek tabut bile hazırlandı, tören düzenlendi. 

NASIL BULUNDU?

Arama çalışmalarına askeri birliklerin yanı sıra yörede balıkçılık yapan vatandaşlar da katıldı. Dün akşam saatlerinde olay yerinin 600 metre aşağısında Zap suyunda bulundu. Yapılan otopsinin ardından şehit için de ölüm raporu düzenlendi.