BIST 10.308
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.393,38
HABER /  GÜNCEL

Statta dehşet dolu dakikalar yaşadılar

Meksika'daki şiddet olayları şimdi de stadyumlara kadar sıçradı

Abone ol

Meksika’da şiddet futbol sahalarına kadar geldi. Önceki gün oynanan bir maçta stat dışından silah sesleri geldi. Binlerce kişi izdiham sonrası ölümden döndü. Şiddet yüzünden ilk defa bir maç ertelendi.

Kuzeydeki Torreon kentinde önceki gün Santos-Monarcas Morelia takımları arasında oynanan maçın 40’ıncı dakikasında stat dışından silah sesleri duyuldu. Futbolcular derhal soyunma odalarına kaçarken, tribünlerdeki 20 bin seyirci kendilerini panik halinde yerlere ve koltukların arkasına attı. Meksikalı yetkililer, silahlı adamlarla dolu üç otomobilin stadyum dışındaki askeri kontrol noktasından geçememeleri üzerine çatışma başladığını açıkladı. ,

ERTLENEN İLK MAÇ

Çatışmada bir polis yaralandı, saldırganlar için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Statta ise yaralanan olmadı. Meksika Cumhurbaşkanı Felipe Calderon 2006’dan bu yana uyuşturucu kartelleriyle savaş yürütüyor. Bu, Calderon’un başkanlığı döneminde şiddet yüzünden ertelenen ilk maç oldu. Önceki gün Acapulco kentinde bulunan beş “başsız vücut” ise bu şiddetin son örneği oldu.