BIST 10.096
DOLAR 32,26
EURO 34,82
ALTIN 2.424,40
HABER /  GÜNCEL

Krizinin sembol isminden bakana davet

Ecevit'e yazar kasa fırlatarak 2001 krizinin sembol ismi olan Ahmet Çakmak’a Bakan Hayati Yazıcı sahip çıktı

Abone ol

Ecevit'e yazar kasa fırlatarak tepkisini gösteren 2001 krizinin sembol ismi olan Ahmet Çakmak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'yı iftar yemeğine  davet etti

AKP'nin kuruluşunun 10'uncu yıl dönümü nedeniyle Kayseri'de düzenlenen iftara katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2001 yılında yaşanan ekonomik krizde dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'e yazar kasa fırlatan Ahmet Çakmak'ın kendisini iftara davet ettiğini söyledi. Yazıcı, "Ben bu vatandaşı iki yıl önce işe yerleştirdim. Bana ulaştı. Biz ulaşılamayan adam değiliz" diye konuşmuştu.

E-POSTAYLA ULAŞTIM

Vatan'ın haberine göre daha önce Ankara Etimesgut Belediyesi'nde çöpçülük yapan Ahmet Çakmak ise, Bakan Yazıcı'nın kendisini iki kez işe yerleştirdiğini anlattı: "Ben iki yıl önce Bakan Hayati Yazıcı'ya e-posta yolu ile sade bir vatandaş olarak ulaştım. Eski Başbakan'a yazar kasa fırlatan Ahmet Çakmak olduğumu söylemedim. E-postada görüşme talep ettim. E-posta da görüşmenin son derece önemli olduğunu, büyük bir sıkıntı içerisinde ve işsiz olduğumu yazdım. Aynı gün özel kalem müdürü aradı beni ve Başbakanlığa çağırdı. Hayati bey ile Başbakanlık'taki ofisinde tanıştım. Yazar kasa fırlatan kişi olduğumu o görüşmede öğrendi. O görüşmeden sonra da bana iş buldu. Şimdi kendisi ile sürekli görüşüyorum.

Hayati Bey sayesinde 700 TL asgari ücretle çalışmaya başladım. Buna da çok şükür. Şimdi de Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir şirkette 830 TL'ye çalışıyorum. Evrak takibi işleri ile uğraşıyorum. Ben işsizken ayda 200 TL'ye geçinmek zorunda kaldığımı hatırlıyorum. Geçen hafta Etlik'teki gecekondumuza iftara gelmesi için Hayati beye mesaj attım. Şu saatten sonra kendisinden hiçbir şey istemiyorum. Soframıza buyursun yeter."