BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.441,95
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Çelik'ten yeni terör stratejisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, devletin terörle mücadeledeki yöntemini açıkladı

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, terörle mücadeledeki yeni dönemi tanımlayan ifadelerde bulundu.

Hüseyin Çelik, “Terör örgütü hata yapar ama devlet terör örgütü gibi davranamaz. Geçmişte bu hassasiyet gözetilmediği için bir çok kırma ve dökme meydana geldi, şimdi bunların ceremesini çekiyoruz” şeklinde konuştu.

"İSTİKLAL SAVAŞI'NDA DA OLMUYOR MUYDU?"

Terörün arttığı günlerde Ergenekon ve Balyoz soruşturmaları kapsamında muvazzaf askerlere yönelik operasyonlara yönelik tepkiler için konuşan Çelik şunları ifade etti. "İstiklal Savaşı devam ederken yargılamalar olmuyor muydu?  Sen sana halkın verdiği parayla halkın iktidarına karşı kirli propaganda yapacaksın ve bunu devlet parasıyla yapacaksın, bu kabul edilemez. Kimsenin bunları masumlaştırmaya hakkı yoktur. Gözaltına alma biçimi, mahkemelerin uzaması, insanların muhakeme edilme biçimi, detaylar usuller bunların hepsi tartışılabilir, oralarda eksikliklerin aksaklıkların olduğunu ben de kabul ediyorum ama işin özünü de kaçırmamak gerekir.

"PKK VE BDP'NİN MEMNUNİYETİ İÇİN YAPMADIK"

Hiç kimsenin Kürt halkıyla PKK ve BDP’yi bir tutmaması gerektiğini belirten Çelik, "Geçmişte devlet Kürtler’e hep ret, inkar ve asimilasyon üçgeninde bakmış, yok saymış, bizimle birlikte bu da ortadan kalktı. Terör örgütü ise ‘Bunlar kendiliğinden mi oldu, biz bastırdık, kan döktük kanımız döküldü bunun bedeli olarak da kıymık kıymık taviz kopardık’ diyor. Bunlar PKK, BDP memnun olsun diye değil, olması gereken olduğu için yapıldı." dedi.

"PARTİME BEN KARŞI ÇIKARIM"

Başbakan Erdoğan'ın, “tek devlet, tek millet, tek bayrak” sözünden bir Kürt olarak rahatsız olmadığını belirten Çelik,"Millet eşittir, ırk değildir. Bir milletin içinde çok sayıda etnisite olabilir. Bu bir rahatsızlık yaratmamalı. Başbakanın söylemi de o dedikleri manada milliyetçilik değil. Partim öyle şoven milliyetçiliğe kaysa önce ben karşı çıkarım." şeklinde konuştu. Hürriyet'in haberine göre operasyonların terör örgütünü gereksiz hale getirildiğini ve bunun hissedildiğini söyleyen Çelik "Ama bu iş birileri için bir sektör, hayat tarzı haline gelmiş, uluslararası bir market olmuş. Neticede de her devlet kendine silahla saldırana silahla saldırır, kimse çiçekle karşılık vermez." ifadelerini kullandı.