BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şehidin telefondaki son sözleri

Türkiye en acı bayramını yaşadı. Uludere'de askerleri taşıyan minibüs devrildi, 9 askerin hikayesi herkesi hüzünlendirdi.

Abone ol

Gaziantep ve Şırnak'tan gelen haberlerle Türkiye sarsıldı. Antep'te bombalı saldırıda 4'ü çocuk 9 sivil vatandaşın ardından 9 askeri de Uludere'de kaybettik. 9 askerin aileleri için bu bayram hayatlarının en acı günü oldu.

Şırnak'ın Uludere İlçesi Gülyazı Köyü'nde, minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 26 yaşındaki Aziz Orman'ın Çorum'da yaşayan acil tıp teknisyeni eşi 25 yaşındaki Şenay Orman, ölüm haberini alınca sinir krizi geçirdi. Genç kadın, eşinin memleketi Kırşehir'in Kaman ilçesi Yelek kasabasına gitmek üzere yola çıktı.

Şırnak'ta askerleri taşıyan aracın uçuruma yuvarlanması sonucu şehit düşen 9 askerden biri olan Jandarma Uzman Çavuş Aziz Orman'ın Çorum'da ailesinin yanında bulunan eşi Şenay Orman ile oğluna şehit haberini askeri yetkililer bildirdi. 

4.20120822092923.jpg
Uzman Çavuş Aziz Orman

SİZLERİ SEVİYORUM ALLAH'A EMANET OLUN

Bir süre evden dışarıya çıkmayan ve sinir kirizi geçirdiği belirtilen genç kadın, "Bu sabah eşimle erken saatte telefonla görüştüm. Bir köye güvenlik için gideceklerini söyledi, bize de 'sizleri seviyorum Allah'a emanet olun' dedi. Ancak, bir daha da telefonuna ulaşamadım" diyerek gözyaşı döktü.

Amasya'da Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan genç kadın daha 1.5 yaşındaki oğlu Egemen Doruk ile birlikte eşinin memleketi olan Kırşehir'in Kaman İlçesi Yelek Kasabasına gitmek üzere yola çıktı.

KENDİ İSTEĞİYLE GİTT... AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Şırnak'ın Uludere ilçesinde minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan uzman çavuş Murat Ustaoğlu'nun Çankırı'nın Kurşunlu ilçesindeki evinde yas var.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan jandarma uzman Çavuş Ustaoğlu'nun, Kurşunlu ilçesine bağlı Sumucak köyünde oturan ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi.

3.20120822092657.jpg
Uzman Çavuş Murat Ustaoğlu

Olayın duyulmasının ardından çok sayıda kişi aileye başsağlığı dileklerini iletmek için Türk bayrağı asılan eve gitti.

KENDİ İSTEĞİYLE GİTTİ

Baba Cengiz Ustaoğlu, oğlunun Hatay'ın Dörtyol ilçesinde görevliyken 15 gün önce kendi isteğiyle bölgeye gittiğini belirterek, ''Oğlumun Hatay'da iki yıl daha kalabilme yetkisi vardı ama şark hizmetini tamamlamak için bölgeye kendi isteğiyle gitti. Vatan sağolsun'' dedi.

Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu da ilçenin son üç ayda ikinci şehidini verdiğini ifade ederek, ''Şırnak'tan haber bekliyoruz. Şu ana kadar bize gelen bir bilgi yok. Kesin olmamak kaydıyla şehidimizin yarın ilçeye gelmesi bekleniyor. Geldiğinde Sumucak köyünde defnedilecek'' diye konuştu.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Murat Ustaoğlu'nun 2'si kız 3 erkek kardeşinin bulunduğu ve bekar olduğu öğrenildi.

ŞEHİDİN BABASI NE DEDİ? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Şırnak'ta askerleri taşıyan sivil aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Çelik'in Antalya'nın Finike İlçesi'ndeki evine ateş düştü.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde asker taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Çelik'in Yazır Köyü'nde bulunan baba ocağına ateş düştü.

5.20120822094134.jpg
Uzman Çavuş Osman Çelik

Bir ay önce Tokat'ın Niksar İlçesi'nden Şırnak'a tayini çıkan Jandarma Uzman Çavuş Osman Çelik'in eşi Havva Çelik'in, yaklaşık 10 gün önce eşinin yanına gittiği öğrenildi. 3 yıldır asker olan şehit uzman çavuşun babası Mehmet Çelik metanetini korumaya çalışırken, "Allah'ın takdiri böyleymiş, vatanımız milletimiz sağolsun" dedi.

"KAHRAMAN OĞLUM"

Tek oğlunu kaybeden anne Esma Çelik ise sinir krizleri geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği anne Esma Çelik "Kahraman oğlum" diyerek ağıtlar yaktı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Osman Çelik'in cenazesinin yarın Diyarbakır'da düzenlenecek askeri törenin ardından köyüne ulaştırılacağı belirtildi.


25 GÜNLÜK KIZI VARDI.. AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA
[PAGE]
Şırnak'ta askerleri taşıyan sivil aracın şarampole yuvarlanması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğan'ın Ankara'daki baba ocağına ateş düştü.


Şırnak'ta Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün konvoyunda bulunan askerleri taşıyan bir minibüsün Gülyazı köyüne 200 metre kala virajı alamayarak şarampole yuvarlanması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğan'ın Mamak Şirintepe Mahallesi'nde bulunan evine ateş düştü.

YENİ EVLENMİŞTİ

7.20120822095100.jpg
Uzman Çavuş Ali Doğan

Şehidin baba ocağı, taziye ziyareti için gelenlerle dolup taştı. Mahalle sakinleri evlerinin balkonlarını Türk bayrakları ile donattı. Şehit Uzman Çavuş Doğan için evinde mevlit okutuldu. Mamak Belediyesi tarafından şehidin evine taziye çadırı kuruldu. Öte yandan şehidin babası Arap Doğan'ın metanetini korumaya çalıştığı görüldü.

Şehit Ali Doğan'ın evli ve henüz 25 günlük kızının olduğu öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş Ali Doğan'ın cenazesinin yarın memleketi Çorum'da toprağa verileceği bilgisi alındı.

ÇOCUKLARINA SÖZ KESMİŞLERDİ.. SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan sivil aracın devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Topal'ın ailesi memleketi Osmani'ye gitti.

Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için İstanbul'a kızının yanına gelen anne Memnune ve baba Osman Topal acı haberi burada aldı.

20 GÜN ÖNCE YANLARINDAYDI

Gözyaşlarına boğulan aile, memleketleri Osmani'ye hareket etti. Şehidin cenazesinin geleceği Osmani'ye deki evlerine dönmek için İstanbul'dan ayrılan ailenin aracın içinde  gözyaşlarını tutumadıkları görüldü. Çevredekilerin taziyelerini sunduğu acılı baba Osman Topal, "Vatan sağolsun. En son 20 gün önce buradaydı. Söz kesmiştik çocuğuma."diye konuştu. 

3 AYLIK OĞLU VARDI. AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde, içinde bulundukları minibüsün şarampole devrilmesiyle şehit olan askerlerden birinin Uşaklı Uzman Çavuş Gökhan Doruk olduğu belirlendi. Şehit haberini alan aile bayramda büyük acı yaşadı.

Uludere'ye bağlı Gülyazı Köyü'ne saat 10.30 sıralarında giden sivil plakalı minibüsün şarampole devrildiği kazada şehit olan 9 askerden birinin Uşaklı Uzman Çavuş Gökhan Doruk (25) olduğu anlaşıldı. 2 yıllık Uzman Çavuş Gökhan Doruk'un acı haberi, Ünalan Mahallesi İkinci Babür Sokakta oturan baba Fahri Doruk, abla Sevgi Ilgın ve enişte Ali Ilgın'a, Uşak İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Jandarma Yarbay Osman Küçük ve beraberindeki askerler tarafından verildi. Acı haber verilirken evin önünde bir ambulans bekletildi.

BAYRAKLARLA DONATILDI

Eşini yıllar önce kaybeden, üç çocuk babası, işçi emeklisi Fahri Doruk (65), kızı Sevgi Ilgın ve damadı Ali Ilgın, 2 yıllık uzman çavuş Gökhan Doruk'un şehit olduğu haberiyle büyük üzüntü yaşadı. Hülya Doruk (22) ile evli olan ve Poyraz ismini verdikleri 3 aylık bir oğlu bulunan şehit Uzman Çavuş Doruk'un baba evi Türk bayraklarıyla donatılırken, haberi alan yakınları ve komşuları başsağlığı için akın etti.

Polis memuru olan ağabeyi Yüksel Doruk'un İstanbul'da görev yaptığı belirtilen Şehit Uzman Çavuş Gökhan Doruk'un cenazesinin, yarın, eşinin memleketi olan İskenderun'da toprağa verilmesinin düşünüldüğü belirtildi

9 AYLIK BİR ÇOCUK BABASIYDI... SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi Gülyazı Köyü'nde, içinde bulunduğu minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Altan Ceyhan'ın Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'nde oturan ailesi acı haberle yıkıldı.

2.20120822092359.jpg
Uzman Çavuş Altan Ceyhan


Gülyazı Köyü yakınlarında 9'u asker, 1'i korucu 10 kişinin şehit olduğu, 10'u asker 11 kişinin yaralandığı kazada şehit olanlardan birinin Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'nden evli ve 9 aylık 1 çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Altan Ceyhan olduğu belirlendi.

AİLESİ EVE SİYASİLERİN GELMESİNİ İSTEMEDİ... SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Şırnak'ta askerleri taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada korucu olan şoför ve 9 asker ile birlikte şehit olan Jandarma Komando Uzman Çavuş Atakan Çiller'in Osmaniye'nin Düziçi ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

8.20120822095430.jpg
Uzman Çavuş Atakan Çiller

SİYASİLERE TEPKİ

Şırnak'ta görev yapan 23 yaşındaki şehit Jandarma Komando Uzman Çavuş Atakan Çiller'in Cumhuriyet Mahallesi, Kanal Sokakta oturan ailesi acı haberi alınca adeta yıkıldı.

Baba adı Ejder, anne Eşe Çiller gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kardeşleri ve yakıları, evlerine ne milletvekili ne de başka bir siyasi yetkilinin gelmesini istemediklerini söyleyerek tepkilerini dile getirdi.

2 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ... SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi Gülyazı Köyü'nde BDP'lilerin ziyareti öncesi güvenlik önlemi için giden askerleri taşıyan minibüsün uçuruma yuvarlanması sonucunda şehit olan 9 askerden bir olan Jandarma Uzman Çavuş Selahattin Recep Güç'ün acı haberi, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki baba evini yasa boğdu.

27 yaşındaki Uzman Çavuş Selahattin Recep Güç'ün şehit olduğu haberini Reyhanlı Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Bülent Galbaz, Bahçelievler Mahallesi'nde oturan babası Yusuf Güç'e bildirdi. 2 ay önce Melisa Güç ile evlendiği bildirilen Uzman Çavuş'un babası Yusuf Güç, "Kimseyi güldürmeyeceğim, Vatan sağ olsun" dedi.

6.20120822094400.jpg
Uzman Çavuş Recep Güç



Acı haberi duyan yakınları da eve akın ederken, evin balkonuna da Türk Bayrağı asıldı. Selahattin Recep Güç'ün cenazesinin yarın Reyhanlı'da toprağa verileceği bildirildi.