BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Seçimin mucit adayı bakın ne yapmış

Amasya'dan ilginç bir aday portresi... Hurda malzemeler ve su motorundan araba yaptı, onunla adaylık kampanyasına çıktı.

Abone ol

Yerel seçimler yaklaşırken, adaylar da seçmene ulaşabilmek ve seslerini duyurabilmek için farklı yöntemler uyguluyor, farklı araçlar kullanıyorlar.

Amasya'nın Hamamözü ilçesinde Saadet Partisinden belediye başkan adayı olan evli ve 3 çocuk babası emekli öğretmen Cenan Çınar (55), seçim çalışmalarında diğer adaylardan biraz farklı bir araç kullanıyor.

Seçim çalışmalarını, 1986 yılında kendi imkanlarıyla hurda malzeme ve su motorundan yaptığı araçla sürdüren Çınar, yapımını 5 yılda tamamladığı otomobiliyle de görenlerin ilgisini çekiyor.

Saatte 40 kilometreye kadar hız yapabilen araçta 3 ileri 1 geri vites bulunan, motosiklet lastiği takılı iki kişilik otomobili ile 29 Mart yerel seçimlerine hazırlanan Çınar, seçildiği takdirde benzer projeleri olanlara imkan sağlayacağını söyledi.

''Seçilirsem üreten ve insan yaşamını kolaylaştıracak projeleri olanlara imkan tanıyacağım'' diyen Çınar, vatandaşların gösterdiği ilgiden de memnun olduğunu ifade etti.

Seçim çalışmaları için fazla harcama yapamadığı için söz konusu otomobilini kullanmak zorunda kaldığını belirten Çınar, aynı zamanda da dikkat çekerek etkili bir propaganda yürüttüğüne inandığını da kaydetti.