BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.439,53
HABER /  SEÇİM  /  SEÇİM2023

Seçim gecesi Kılıçdaroğlu'nu yanıltan kadın ortaya çıktı Talat Atilla özel bilgiler aktardı

14 Mayıs seçimleri gecesi Kılıçdaroğlu'nu yanıltan ismin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu olduğu ortaya çıktı. Yazar Talat Atilla, CHP Genel Merkezi'nde yaşananları "O geceye ait size inanmakta zorluk çekeceğiniz saf, net ve özel bilgiler vereceğim." diyerek paylaştı.

Abone ol

Millet İttifakı 14 mayıs seçimlerinde beklediği sonuçlara ulaşamadı. Dahası CHP'nin kurduğu sistem 2018 seçimlerinde olduğu gibi yine çöktü.

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in başında olduğu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Merkezi'ne (BİTEM) bilgi akışı Anadolu Ajansı (AA) ve Anka Haber Ajansı'nın gerisinde kaldı. O gece BİTEM'in verilerine dayanarak, üç kez basının karşısına çıkıp Kılıçdaroğlu'nun zaferini ilan eden İmamoğlu ve Yavaş zor durumda kaldı.

Kılıçdaroğlu, Adıgüzel’i görevden aldı. Peki tek suçlu Adıgüzel miydi? 

CHP Genel Merkezi'nin "öndeyiz Anadolu Ajansı'na inanmayın" açıklamalarının perde arkasına dair kulisleri Türktime yazarı Talat Atilla yazısında aktardı.

Simülasyon sistemi yoktu

Atilla, "Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin yapıldığı o hayati gecede, CHP Genel Merkezi'nde seçimin gidişatını yorumlayacak bir tane dahi SİMÜLASYON SİSTEMİ yoktu!" ifadelerine yer verdi.

İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı ilan etti

"Skandallar bununla da sınırlı kalmadı! " diyen yazar, Kılıçdaroğlu'nu yanıltan ismi böyle açıkladı: 

"Suçluyu hızlı bir şekilde buldular!
Anadolu Ajansı...
İyi de, Anadolu Ajansı son seçimlerde de verileri aynı şekilde girmişti!
Yani, önce iktidarın önde olduğu yerlerin girişini yapıyorlar, sonra da muhalefetin!
Sanki yeni bir durum varmış gibi, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın gece gece Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı ilan etmeleri, daha doğrusu İmamoğlu'nun kesin, Yavaş'ın ihtiyatlı ilanı özgül ağırlıkları açısından sorunluydu.
Bu karışıklığa ev sahipliği yapan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na yanlış bilgi veren bir suçlu daha vardı!

Kaftancıoğlu Kılıçdaroğlu'nu aradı

O kişi CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ydu!

Kılıçdaroğlu'nu arayan Kaftancıoğlu "İstanbul'da oylarımız yüzde 60'a yakın ve sayılmadılar!" deyince, Kemal Kılıçdaroğlu hem "Öndeyiz..." diye twit attı, hem de kurmaylarına "Bu işi bitiriyoruz!" şeklinde konuştu.
Amiyane tabiriyle gazı alan soluğu ekranlarda aldı!
O gaz hala çıkmadı!"

Talat Atilla'nı yazısının tamamı için tıklayın

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Seçimi en yakın bilen 3 anket şirketi çıktı 'itibarımız satılık değil' iddiasıyla anket paylaşan ORC çuvalladı
Foto Galeri Seçimi en yakın bilen 3 anket şirketi çıktı 'itibarımız satılık değil' iddiasıyla anket paylaşan ORC çuvalladı Galeriye Gözat