BIST 9.895
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.433,07
HABER /  GÜNCEL

Savcılık kayıp 18 dakikanın peşinde

Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ı çeken kameradaki 18 dakikalık bölüm nerede? Savcılık harekete geçti.

Abone ol

Eskişehir’de Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin sıktığı biber gazından kaçtığı ara sokakta, sivil giysili kişilerin saldırısına uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesini soruşturan savcılık, otelin güvenlik kameralarındaki 18 dakikalık bölümün neden olmadığının belirlenmesi için bilgisayar hard diski İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

Savcılığın, Adli Tıp Kurumu’ndan incelemeye öncelik tanınması talebinde bulunduğu belirtilirken, aynı sokaktaki bir fırının güvenlik kameralarının bağlı olduğu, açılmayan hard disk ve CD görüntülerini de Jandarma Kriminal Merkezi’nde olduğu kaydedildi.

GİZLİ TANIKLIKTAN VAZGEÇİP İFADE VERDİ

Daha önce olayları gördüğünü ve cumhuriyet savcılığına gizli tanık olma talebinde bulunan ancak savcılığın yasal yönden gizli tanık durumunun söz konusu olmadığı gerekçesiyle kabul etmediği kişinin tekrar savcılığa geldiği ve gizli tanık talebinden vazgeçerek ifade verdiği öğrenildi. Bu kişinin ifadesinin alındığı, olayları yakın yerlerde izlediğini belirtmesine karşın güvenlik kamerası görüntülerinde kendisine rastlanılmadığı öne sürüldü.

GÖRÜNTÜLERDE KORKMAZ’IN DÖVÜLME ANI YOK

Savcılığın olayla ilgili bazı polislerin ifadelerine başvurduğu, soruşturmada jandarmadan da teknik yönden destek aldığı belirtildi. Soruşturmayı ağırlıklı olarak polisin değil savcılığın yürüttüğü ifade edilirken, dosya kapsamında yer alan tüm güvenlik kamerası görüntülerinde şu ana kadar Ali İsmail Korkmaz’ın dövülme görüntülerine rastlanılmadı.

TANIKLAR, S.K.’NIN KORKMAZ’A VURDUĞUNU GÖRMEMİŞ

Soruşturma kapsamında dün adliyeye sevk edilen ve yurt dışı çıkış yasağı konulup adli kontrol kararıyla serbest bırakılan 33 yaşındaki halk otobüsü şoförü S.K. ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. S.K. ifadesinde elindeki meşe odununu kendisine saldıran gösterici gruptan aldığını ve daha sonra polislerin yanına gittiğini, burada bir süre kaldıktan sonra polislerin ikazı üzerine evine gittiğini söyledi. Tanık olarak dinlenen 2 kişi S.K.’yı olay gecesi elinde sopayla gördüklerini teşhis etti. Tanıklar S.K.’yı Ali İsmail Korkmaz’a saldırırken görmediklerini, ancak başka göstericilere sopayla vururken gördüklerini anlattı.

İKİ KİŞİDEN BİRİ YAKALANDI

Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ile ilgili olaylara karıştığı iddiasıyla aranan 2 kişiden 34 yaşındaki Ahmet Ö., Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Bürosu ekiplerince yakalandı.

İfadesi soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı tarafından alınan ve suçlamaları kabul etmediği belirtilen Ahmet Ö., tanıklar tarafından da teşhis edilmeyince serbest bırakıldı.


İşte Gezi eylemlerinin son kurbanı!
Eskişehir'de 2 Haziran'daki 'Gezi Parkı' eyleminde kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğrayan Ali İsmail Korkmaz hayatını kaybetti.

Ben olsam hepsini tek tek vururdum!
Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü herkesi üzüntüye boğdu. Ünlü sanatçı Nurgül Yeşilçay da tepkisini twitter'dan gösterdi. 

Ali ile ilgili şoke eden hastane raporu!
Gezi Parkı'na destek eyleminde dövülerek öldürülen üniversiteli Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünde inanılmaz detaylar ortaya çıktı. 

İşte Ali'nin son görüntüleri
Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında vurulan ve hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın olaylardan 4 gün önceki görüntüleri ortaya çıktı. 

Gezi acısı anneleri buluşturdu
Hatay'da gözyaşları sel oldu. Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ı binlerce kişi uğurladı.

Bakanlık Ali için düğmeye bastı
Sağlık Bakanlığı, Ali İsmail Korkmaz’ın tedavi sürecinde hastanede bakılmadığı yönündeki iddialar üzerine yazılı bir açıklama yaptı. 

Kayıp 18 dakikalık görüntü nerede?
Ölen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın avukatı Selin Dağlar, olayda delillerin karartılması konusunda ciddi kuşkularının olduğunu söyledi.

İşte Ali İsmail Korkmaz'a saldırı anı...
Ali İsmail Korkmaz'ı kim öldürdü. Kayıp olan 18 dakikada neler oldu? Bu video konuşuluyor.

Emniyetten Ali iddialarına yanıt!
Emniyet Genel Müdürlüğü, Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ın hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak 'Görüntü CD'nin kırılması veya içeriğine müdahale' iddialarına yanıt verdi.

Otel sahibi kayıp 18 dakikayı açıkladı
Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz’a yönelik saldırıya ilişkin kayıtların kayıp 18 dakikanın sırrı çözülüyor. 

Ali İsmail'in cinayetinde ilk şüpheli
Ali İsmail Korkmaz'ın 2 Haziran'da sokakta coplu, sopalı ve gaz maskeli grup tarafından dövülerek öldürülmesine ilişkin soruşturmada, ilk şüpheli belli oldu. 

Ali Korkmaz cinayetinde üç yeni tanık
Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesi olayı ile ilgili en az 3 yeni tanık ortaya çıktı.

Ali Korkmaz olayında flaş haber
Dövülerek öldürülen Ali Korkmaz'ın zanlıları yakalandı.