BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  GÜNCEL

Savcı Erdoğan'a giden heyeti istedi

Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşanan olaylar savcıların ve polis müfettişlerinin önünde. Bir yandan savcılık diğer yandan da müfettişler çalışmaya başladı.

Abone ol

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili soruşturma yürüten Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş, olaylar sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile sabaha karşı görüşen heyeti ifadeye çağırdı.

Savcı heyetteki DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, Mimar Derya Karadağ, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, Beyoğlu Semt Dernekleri Sözcüsü Cem Tüzün ve KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan’ın ifadelerinin alınması için emniyete yazı yazdı. Savcı, avukatların, “Savcılıkta ifade versinler” teklifini ise kabul etmedi.

İfade bilmecesini, Gezi soruşturmasıyla ilgili dosyayı inceleyen avukat Yıldız İmrek ortaya çıkarttı. , dosya içerisinde, savcılıktan emniyete gönderilmiş bir talimatta, Başbakan’la görüşen heyette yer alan kişilerin ifadesinin alınması isteniyordu. Avukatlar savcı ile görüşerek, bu kişilerin savcılıkta ifade vermesini talep etti. Ancak savcılık adres olarak emniyeti gösterdi. Emniyeti arayan DİSK’in avukatı Necdet Okcan ise savcılıktan henüz bir yazı ulaşmadığı yanıtını aldı.

''BİZE DE TEBLİGAT YAPILMADI''

Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman yaşanan karışıklıkla ilgili, “Sanırım polisin hazırladığı fezlekede biz şüpheli konumundayız. Onunla ilgili bir ifade diye düşünüyorum. Bize bir tebligat yapılmadı” dedi.

EMNİYET AMİRLERİNE SORUŞTURMA

Gezi Parkı eylemleri sırasında orantısız güç kullanıldığı gerekçesiyle, 32 Emniyet amiri ve 132 çevik kuvvet polisi hakkında soruşturma açıldı.

Gezi Parkı olayları sırasında polisin müdahalesiyle ilgili suç duyuruları yapılmıştı.

Bu suç duyurularının ardından Emniyet'te “orantısız güç” incelemesi başlatıldı. Polis başmüfettişleri, özellikle sosyal medyada yer alan görüntüleri inceledi.

İnceleme sonucunda 32’si emniyet amiri, 132’si ise çevik kuvvet polisi olmak üzere toplam 164 polis hakkında soruşturma başlatıldı.

Gezi Parkı’nda ağaçların sökülmesi ve Topçu Kışlası Projesi’ne karşı başlatılan gösteriler diğer kentlere de yayılmıştı.Günlerce süren gösterilerde 6 kişi yaşamını yitirmişti.