BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Tek istekleri sıcak bir yuva

Suriye’deki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gelen aile, Suriye’nin Hama kentine bağlı Kurnez köyün...

Abone ol

Suriye’deki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gelen aile, Suriye’nin Hama kentine bağlı Kurnez köyünden Esed’in askerlerinden korunmak için çölde kaldıklarını ve Türkiye’ye sığındıklarını söyledi.
Reyhanlı ilçesinde yaşam savaşı veren aile ev bulamamaktan yakındı. Ubeyde Hatip, 8 ay içerisinde dört ev değiştirdiklerini, bu evlerin derme çatma harabe evler olduğunu ve buna rağmen ev sahiplerinin kendilerinden başka evler bulmalarını istediğini, şimdi bir apartmanın bodrum katında yaşadıklarını ve buradan da çıkmaları istendiğini ifade etti.
Ubeyde Hatip’in eşi Mehdiye Muhammed ise, "Suriye’de biz mecburen evlerimizden çıktık. Uçaklarla evlerimizi bombaladılar. Türkiye’ye geldik ev bulamadık. Evlerimiz yıkıldı bir şeyimiz kalmadı. Ev bulamıyoruz. Çocuklarımla şimdiye kadar dört beş ev değiştirdik. Kiralar ateş pahası. Kimse bize yardım etmiyor. Biz buraya geldik ölümden kaçtık. Beşşar kimyasal bombalarla saldırıyor. Çocuklarımızı korumak için geldik. Allah’tan başka kimsemiz yok. Ev sahipleri bize müsaade etsinler. Eşim iş bulamadığı için sıkıntı yaşıyoruz. Ortada kaldık ev sahibi de iki üç güne kadar çıkartmak istiyor. Bizim de kalacak yerimiz yok. Mecburen sokakta yatacağız. Buradaki Suriyeli zenginler fakirlere yardım etmiyor. Beşşar geride bir şey bırakmadığı için gidecek bir yerimiz yok. Beşşar halkını öldürdü. Evlerimizde kalmaya müsaade etmedi. Bombalar yüzünden eşim ve çocuklarımla Türkiye’ye sığındık" diye konuştu.
Evlerine füze isabet ettiğini, eşi ve 4 çocuğunun sağ olarak kurtulmayı başardığını anlatan Mehdiye Muhammed, "Allah onlara yeni bir ömür bağışladı. Türkiye’de bize yardım edilmesini bekliyoruz. Biz Suriye’den Türkiye’ye bize yardım etsinler diye kaçtık. Ama burada bize yardım edecek kimse yok. Şu anki durumumuzda oturduğumuz yerde ne su var ne elektrik ne de banyomuzu yapabileceğimiz bir yer var. Burada gücü olan 600-700 hatta 800 TL’ye ev tutan oldu. Ama bizim gücümüz olmadığından biz ortada kaldık. Bize çocuklarımızla oturabileceğimiz bir oda bile veren olmadı. Burada ev tutanların çoğu Suriye’nin zenginleri. Bin – bin 500 TL’ye varan fiyatlarla evleri kiraladılar. Olan biz fakirlere oldu. Bize hiçbir yardımda bulunan olmadı. Ne bir ev ne bir eşya ne bir elbise veren olmadı. Sizlerden yardımlarınızı bekliyoruz" şeklinde konuştu.
(İHA)