BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.411,52
HABER /  DÜNYA

Kahvehaneye kadın eli değdi

İzmir’in Torbalı ilçesine bağlı Orman köydeki köy kahvehanesini erkek egemenliğini yıkan Yasemin Abla işletiyor. <br/>Orman köyde oturan Yas...

Abone ol

İzmir’in Torbalı ilçesine bağlı Orman köydeki köy kahvehanesini erkek egemenliğini yıkan Yasemin Abla işletiyor.
Orman köyde oturan Yasemin Tosun isimli kadın, Torbalı’da bir ilki başararak, tek kadın kahvehaneci olma özelliğini taşıyor. 42 yaşındaki iki çocuk annesi Tosun, erkek dünyasının önemli unsurlarından biri kabul edilen kahvehanenin işletmeciliğine başlamasının tümüyle bir zorunluluktan kaynaklandığını, çocuklarının eğitimi ve ev ekonomisine katkı için olduğunu belirtti. Bu mesleği eşinden devir alan ve yıllardır köyde kahvehane işleten Tosun, bu özelliğiyle birçok ev hanımına örnek oluyor. Köy halkı ise kahveci ablanın çaylarından memnun olduklarını bildirdi.

KADINLARA ÖRNEK OLDU
Kentin tek bayan kahvehanecisi olma özelliğini taşıyarak Orman köyde yeni bir çığır açan Yasemin Tosun, mesleğini çok sevdiğini, müşterilerinin de çok memnun olduğunu söyledi. Titizliğin ön planda olmasının daha bir memnuniyet verici olduğunu anlatan Tosun, şöyle konuştu: “Evet, çaycılık yapıyorum. Çalışıyorum, mesleğimi çok seviyorum. Müşterilerimle ilgileniyorum. Müşteriler servis yaparken hizmetimizden memnun kalıyor. Çay yapıyorum, servis yapıyorum. İşimin gerektirdiği her şeyi yapıyorum.” Erkek işi kahvehanecilik mesleği işinde çalışmaktan gurur duyduğunu belirten Çırak, iki çocuğunu buradan kazandığı parayla okuttuklarını söyledi.

MÜŞTERİLER MEMNUN
Müşterileri ise kahvehanelerini bir kadının işletmeye başlamasının zihinlerindeki ’erkek kahvehaneci’ profilini sildiğini belirtti. Yasemin Tosun’un erkeklerden daha temiz ve tertipli olduğu için daha çok müşteriyi kahvehaneye çektiğini ifade eden vatandaşlar, "İlk başlarda biraz yadırgadık, ama bizi utandırdı. Erkeklere rakip bir kahvehaneci oldu. Bu gidişle kadınlar bu mesleği erkeklerin elinden alır” dediler.
(İHA)