BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Onlar da okul sevinci yaşıyor

2013-14 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle binlerce çocuk yeni eğitim ve öğretim yılına "merhaba" dedi. Ancak, yakalandıkları hast...

Abone ol

2013-14 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle binlerce çocuk yeni eğitim ve öğretim yılına "merhaba" dedi. Ancak, yakalandıkları hastalıklar nedeniyle eğitim-öğretim yaşamları kesintiye uğrayan hasta çocuklar aynı şansa sahip olamadı.
İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gören hasta çocuklar da, hastane okulunda eğitim-öğretim yılına başladı. Çeşitli hastalıkları nedeniyle normal eğitimine devam edemeyen çocukların hastanede yattıkları süre içinde derslerinden geri kalmamaları için açılan okulda, çocuklar öğretmenlerinin eşliğinde ilk derslerini yaptı. Derslerinden geri kalmayacak olan hasta çocuklar, eğitimlerine aksamadan devam edebilecek. Hastane öğretmenleri Nezih Yaşar Bor ve Gülistan Çelik, okulun ilk gününde sınıfı dolduran çocuklarla tanıştı.

ÇOCUKLARA ODALARINDA YATAK BAŞI EĞİTİM
Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yatan birçok çocuğun okul için kayıt yaptırdığını belirten Nezih Yaşar Bor, şöyle konuştu: “Sağlıklarının elverdiği ölçüde sınıfa devam etmelerini sağlamak istiyoruz, sınıf ve seviyelerine uygun ders programını gerçekleştirmek, hastane ve hastalık stresinden kurtulup günde birkaç saatliğine de olsa okul ortamı içinde bulunmalarını sağlamak, onlara moral vermek bizim görevlerimiz arasında. Ayrıca, sınıfa gelemeyecek durumda bulunan çocuklara kendi odalarında ‘yatak başı’ eğitim veriyoruz.”

ÇOCUKLARIN SENE KAYIPLARI ÖNLENİYOR
Bor, hasta çocukların hastane okulu sayesinde hem eğitimlerini yarıda bırakmadıklarını hem de hastalıklarının oluşturduğu üzüntü ve stresten kurtulduklarını söyledi.
Öğretmen Nezih Yaşar Bor, öğrencilerin, okulu hastane stresinden ve acılarından kurtuldukları, huzur buldukları bir sığınak gibi gördüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Okulumuz, en yoğun öğrenci mevcuduna sahip hastane okullarındandır. Yurdumuzun her bölgesinden gelen öğrenciye hizmet vermektedir. Bir aydan fazla hastane ilköğretim okuluna devam eden öğrencinin başarı durumu ve gelişimi okuluna bildirilir; sınıf geçme ve diploma işlemleri kayıtlı bulunduğu okul tarafından yürütülür. Böylece öğrencilerin kendi okullarında sene kayıpları önlenmiş olur. Bu da hastanedeki okul çağı çocukların kendilerini daha iyi hissetmelerine ve morallerinin yükselmesine imkan sağlar."
(İHA)