BIST 10.334
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.461,01
HABER /  DÜNYA

Savaş için tansiyon giderek yükseliyor! Rusya'dan ABD'ye rest 'Ukrayna'ya asker gönderirseniz...'

UKRAYNA üzerinden ABD ile Rusya arasında başlayan gerilim karşılıklı restleşmelerle sürüyor. Putin'in sözcüsü Dimitry Peskov, "ABD Ukrayna'ya asker gönderirse, Rusya ekstra adımlar atmak zorunda kalır" dedi.

Abone ol

Rusya ile Ukrayna arasındaki Donbas gerilim tırmanmaya devam ediyor! Sınır bölgesinde karşılıklı askeri hareketlilik devam ederken Kremlin'den konu ile ilgili yeni açıklamalar geldi. Açıklamada Ukrayna'ya yapılacak herhangi bir NATO askeri sevkiyatının bölgedeki tansiyonu yükselteceğin altı çizildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın Donbass'taki gerilimin tırmanması halinde ABD'nin Kiev'e destek sunma söz verdiği yönündeki açıklamasını değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, "Böyle bir senaryonun gerçekleşmesi, ABD askerlerinin Ukrayna'ya gönderilmesi, Rusya sınırları yakınındaki gerilimin tırmanmasına yol açar. Elbette bu durum, Rus tarafını güvenliğini sağlamaya dönük ek önlemler almak zorunda bırakır" dedi. Peskov, bu önlemlerin neler olabileceği sorusu karşısında "Gerekli görülen her önlem" yanıtını verdi.

'Donbass'ta temas hattındaki durum korku verici'

Kiev'in bölgeye ABD askerlerinin gönderilebileceği yönündeki açıklamasının kabul edilemez olduğunun altını çizen Peskov, "Rusya'nın bir düşman gibi gösterilmesi, bizim için kabul edilemez ve yersiz bir davranıştır. Rusya kimseyi tehdit etmiyor ve hiçbir zaman etmedi. Bizim tutumumuz bunun üzerine inşa ediliyor" ifadelerini kullandı.

ABD ve NATO'ya uyarı: Yeni önlemler alırız

Rusya, böyle bir durumun gerçekleşmesi durumunda kendi güvenliğini sağlamak adına sınır bölgesinde ekstra önlemler alınacağını bildirdi. Aynı açıklamada Ukrayna'daki durum "iki taraf için de korkutucu" sözleri ile tanımlandı. Açıklamada ayrıca "Bölgede bolca provokasyon yapılıyor" ifadesi yer aldı.

Lavrov 'bölünürsünüz' diye uyardı

Dün, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Donbass’ta yeni savaş başlatma girişimlerinin Ukrayna’nın bölünmesine yol açabileceğini söylemişti.

Sınır gerginliğini artırmak Rusya'nın geleneği

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dün yaşanan gelişmelerin ardından Rusya'nın ateşkes görüşmelerine gölge düşürecek bir tehdit ve baskı ortamı yaratmaya çalıştığını iddia etmişti.

Zelenskiy 'Askeri tatbikat görüntüsü verilmiş şekilde ateşle oynamak ve provokasyonlarla sınır gerginliği yaratmak Rusya'nın geleneğidir.' ifadelerini kullanmıştı.