BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.431,95
HABER /  MAGAZİN

Sarıkabadayı ile merak edilenler!

Soner Sarıkabadayı kısa sürede yer aldığı sanat düyasında merak edilenleri cevapladı.

Abone ol

Ünlülere verdiği bestelerle adından söz ettiren Soner Sarıkabadayı, yorumcu kimliğiyle de kısa sürede müzik dünyasının dikkatini çekmeyi başardı. Altına imzasını attığı her şarkı dillere dolanan Sarıkabadayı, şöhreti 30’lu yaşlarını sürerken yakaladığı için memnun

“Sadem” isimli single'ınızdan sonra, Berkay'dan “Taburcu” adlı şarkınızı dinledik. Şimdi sırada ne var?

- Kesinleşmeyen projelerim var, onlar hakkında konuşmayı doğru bulmuyorum. Ama Emre Altuğ'la yeni bir şarkı yaptığımızı söyleyebilirim.

Düet mi yapacaksınız yoksa?

- Hayır, benim yazdığım bir şarkıyı Emre Altuğ seslendirecek. Yılbaşından sonra da yeni bir single'la karşınızda olacağım.

Albüm yapmayı düşünmüyor musunuz?

- Benim gittiğim yolda albümün yeri yok şu an. Çünkü albüm artık yapılan hazırlığın karşılığını bulan bir ürün değil. Bir albüm yaptığınızı düşünün, 10 şarkıdan birine video çekebiliyorsunuz. Böyle olacağına, video çekeceğim şarkıyı seçip single çıkarırım daha iyi. Bu aslında sadece benim tercihim değil. Pazarımızın ilerleme şekli bu ve bunu kabul edip olumlu geri dönüşler alınabilecek projeler yaratmak lazım.

O ÖZEL ŞARKIYI DAHA YAZMADIM

Şarkı yazmak mı yoksa seslendirmek mi daha keyifli sizin için?

- Şarkı yazmak. Çünkü herkes şarkı söyleyebilir ama yazma olayı daha bireysel bir alan. O alanda kendi oyuncaklarınızla oynayabiliyorsunuz.

Peki şarkılarınız arasında sizin için en özel olan hangisi?

- Onu daha yazmadım herhalde. Çünkü bunu düşündüm ve bir cevabım yok.

Bazı ünlülerin şarkıları “birbirine benziyor” diye eleştiriliyor. Fakat sizin şarkılarınızda böyle bir durum yok. Sizce farkınız ne?

- Özenli davranıyorum. Hem anlatım olarak hem de melodik yapı itibariyle kendimi tekrar etmemeye çalışıyorum. Bazen olumsuz bakış açıları da oluyor, ben onları da reddetmiyorum.

Ne gibi olumsuz bakış açıları?

- Bazıları benim şarkılarımın da birbirine benzediğini söylüyor. Fakat ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Kendimi tekrar etmemeye gayret ediyorum. Elimden geldiği kadar işimi geliştirmeye çalışıyorum.

CİDDİ OLDUĞUM İÇİN 'HAVALARA GİRDİ' DENİYOR

Bir röportajınızda “egolarım yok” demişsiniz ama kısa sürede bu kadar geniş bir dinleyici kitlesine ulaşmak, insanın egosunu okşamaz mı?

- Tabii bunu 20'li yaşlarda yaşamakla, 30'larda yaşamak arasında büyük fark var. 20'li yaşlarda bu ilgiyle karşılaşıp kendini şaşıran insanlara da kızmamak lazım. Çünkü gerçekten zor bir sınav. Bir insana karşı bu kadar büyük bir ilginin olması, o insanın kendisini birilerinden daha önemli zannetmesine vesile olabilir. Ben bu durumu 30 yaşında yaşadığım için bu olaya daha kuvvetli bir iç dünyayla yaklaşabiliyorum. İstediğim kadar iyi şarkı yazayım, bu başka bir insandan daha önemli olduğum anlamına gelmez. Kimse de benden önemli değildir.

O halde “İyi ki 20'li yaşlarımda ünlü olmadım” diyor musunuz?

- Evet, diyorum. Çünkü o yaşlarda her şeyi bu kadar net göremeyebilirdim. Şu an kendime dışarıdan bakabiliyorum ve bu sayede doğru değerlendirebiliyorum. Doğru değerlendirebildiğim için de doğru ifade edebiliyorum.

Ama sizin için “havalara girdi” diyenler var, buna ne diyorsunuz?

- Benim ciddiyetim bu tür söylentilere sebep olabilir. Ama ben lise yıllarımdan beri bu yapıda biriyim. Popüler oldum diye bu yapımı bozmak zorunda değilim. Ben hiç tanımadığım biriyle, olması gerekenden daha fazla samimi olmamam. Ben kendim olarak hayatıma devam etmeye çalışıyorum. Çok şükür ki kendimle ilgili bir problemim yok.

BENİM KALBİM BOŞ OLABİLİR Mİ?

Kalbiniz boş mu şu anda?

- Benim kalbimin boş olma ihtimali var mı?

Peki bizim tanıdığımız biri mi birlikte olduğunuz kişi?

- Hayır, birisi yok. O anlamda söylemedim. Benim çevremdekilerle iletişimimde kurduğum köprü çok gerçek. Bu köprüyü, yüzeysel duygularla yaklaşan bir insan kuramaz. Çünkü karşısındaki kişi onun samimiyetine inanmaz. Bu, insanın sevgilisi veya hayatında birisi olmasından daha önemlidir.

DANS EDEMİYORUM AMA SÜPER SALLANIYORUM

“İki Medeni İnsan” şarkısında düet yaptığınız Murat Boz, sahnede hareketli dans şovlarıyla da ön plana çıkıyor. Sizi de sahnede dans ederken görebilecek miyiz?

- Ben dans edemediğimi bilerek dans ediyorum aslında. Dans edemiyorum ama süper sallanıyorum! Kendime has bir tarzım var.

Peki dans dersleri almayı düşünmez misiniz?

- Düşünmez olur muyum? Ben beş yıl önce flamenko dersi aldım. Fakat o süre zarfında flamenko dansını yapamayacağımı anladım. Ama duruşla ilgili birçok şeyi algılayabileceğimi öğrendim. Onun çok işime yaradığını söyleyebilirim.