BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Kosova'nın ilk türbanlı vekil adayı

Kosova'da genel seçim heyecanı haf safhada. Kosova Demokratik Türk Partisi türbanlı vekili Meclis'e sokmak istiyor.

Abone ol

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP), 12 Aralık pazar gürü yapılacak parlamento seçimlerinde türbanlı milletvekili adayı gösterdi.

Kosova'nın tek Türk Belediyesi olan Mamuşa bölgesinden KDTP milletvekili adaylığını koyan Hülya Eren, '43 Numarayla Geleceğini Oyla' sloganıyla seçmeninden oy istiyor.

Kosova parlamentosunda ilk türbanlı milletvekili adayı olan Eren, seçildiği takdirde Kosova Parlamentosu'nda 'ilk başörtülü milletvekili' olacağını söyledi. Seçilmesi halinde çalışmalarını ağırlıklı olarak eğitim üzerinde sürdüreceğini belirten Emin, özellikle Kosovalı kadınların sorunlarına yönelik çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.

Üniversite mezunu olan Hülya Emin, Türkiye tarafından yaptırılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen ay yaptığı Kosova ziyareti sırasında açılışını yaptığı 'Anadolu İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapıyor.

Kosova Çevre ve Alan Planlama Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Kosova yasalarında başörtüyü engelleyen düzenleme olmadığına dikkat çekerek, Hülya Eren'i listeye aldıklarını söyledi.