BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,21
HABER /  POLİTİKA

BDP Sümeyye Erdoğan'ı hatırlattı

BDP'li Gülten Kışanak'ın gündeminde de öğrencilere dayak vardı. Kışanak bu konuda Erdoğan'a kızı Sümeyye üzerinden yüklendi.

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak grupta milletvekillerine seslendi. Kışanak, protestocu gençlerin darp edilmesini kınadı. 'Sümeyye Erdoğan neden oradaydı?' diye sordu.

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak grupta milletvekillerine seslendi.

Kışanak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu ülkede ne zaman darbe yapılmak istense he daim öğrenciler üzerinden bir yapılandırma başlıyor. Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'de rektörlerle toplantısında protestocu öğrenciler darp edildi.

Her yıl birçok üniversiteli okuldan uzaklaştırılıyor. Son yaşanan olaylar çok daha önemliydi. Öğrencileri linç ederek dayaka atarak komuoyu önünde yapılan işkenceyle bir mesaj verildi.

Öğrencilerin bu saldırıyı yaşamasına neden olan bu durum şöyle özetlenebilir. Öğrencilerin isteği sadece rektörlerle toplantıya bizden de bir temsilcinin çağrılması isteğidir. Öğrenciler o toplantıya alınmamak için linç edildi. Bir kadın öğrenci bebeğini düşürdü. Ama o toplantıda Başbakan'ın kızı boy gösteriyordu.

Ancak dışarıda kendileriyle ilgili alınan kararlara tepki gösteren grup darp edildi. Başbakanın kızına herşey serbest ancak diğerleri için böyle değildi.

Başbakan herşeyi kendi isteği çerçevesinde yönlendirme yapıyor.

Polisin görevleri arasında linç etmek, meydan dayağı çekmek, çocuk düşürme gibi olaylar var mı? Öğrencinin üzerinde tepinmek polisin görevi midir.

Biz üniversite gençliğine yönelik bu saldırıların karşısında olacaktır. İnsan Hakları Komisyonu üyesi Akın Birdal komisyonu harekete geçirmeye çalışacak. Emniyet Müdürü açığa alınana kadar bu savaşı sürdüreceğiz.

Kürt sorunun kaynağı inkarcı tekçi bu anayasadır. Başbakan diyorki bana oy verin bu sorun çözülsün. Anayasa hazırlamıyor da oy peşine düşüyor. Anayasal düzeyde sorunun çözümü nedir biz bunu istiyoruz.

Anadilde eğitim bu ülkeyi böler diyen başbakan üniversitelerden Kürt sorunu çözümünde ban yardım edin de diyemez.

Şimdiye kadar bu konuda söylediklerininin tamamı inkara dayalı bir söylemdir.Kendisi bu ülkede sadece bir kimlik yaşıyor demesi gerekirken bunu yapmıyor. AKP yöneticilerinin BDP'ye Seen Feen kadar cesaretli olsalar diyorlar. Biz en az onlar kadar cesaretliyiz. Bunun bedelini de ödüyoruz.

Yüksekova Belediye Başkanımız cezaevine gönderildi. Kars'ta bir belediye başkanımızın evi aranıyor.

Barış için ellerini uzatanların elleri kelepçeniyor, yargı sopası, cezaevi uygun yörülüyor. Birde cesaretli değilsiniz. Cesaret için kurs açarız kendilerini öğrenci olarak da kendilerini alırız. Halka dayalı politika nasıl yapılır biz öğretiriz.

Peki siz ne kadar cesursunuz. Oy kaygısından Çankaya hevesliliğinizi bir kenara bırakıp gerekirse bedel ödeyip çözüm üretmeye hazır mısınız.

Varsa cesaretiniz seçim kanunu değiştirelim seçim barajını düşürelim. Başkasının koltuklarını alarak iktidarcılık oyunu oynamasınlar. Varsa cesaretiniz anadilde eğitimin önündeki engelleri kaldırsınlar. Varsa cesaretleri cezaevlerini boşaltsınlar.

Kendi ödevini yapmayan başkasına ödev veremez. 8 yıldır kesintisiz olarak tek başına iktidardır. Önce kendi ev ödevlerini yapsınlar. Kürt sorununun çözümünü bulacak. sorunun kaynağını araştıracak ve çözüme ulaşacak. Kygılarından ve korkularında kurtulacak.

Anayasa çalışmalarıyla ilgili çalıştay başlattık. Türkiye'deki tüm demokratik güçlerin katkısını da bekliyoruz.

Varsa cesaretiniz faili meçhulleri araştırma komisyonu kuralım. Afrika'da kurulan komisyonla 8 bin kişinin faili bulundu. Türkiye'nin samimete ihityacı var.