BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.428,09
HABER /  GÜNCEL

'Euro-bölgesi yardım fonu şimdilik yeterli'

Avrupa Birliği maliye bakanlarının Brüksel'deki toplantısından euro bölgesinde kullanılacak yardım fonunun şu an için yeterli olduğu açıklaması geldi.

Abone ol

Dünkü toplantıda İrlanda'ya yapılacak yardım onaylandı.

Avrupa Birliği maliye bakanlarının Brüksel'deki toplantısından euro bölgesinde kullanılacak yardım fonunun şu an için yeterli olduğu açıklaması geldi.

Toplantının ardından bir açıklama yapan oturumun başkanı Jean-Claude Juncker 750 milyar euroluk fonun genişletilmesine gerek olmadığını söyledi.

Dünkü toplantıda ayrıca İrlanda'ya yapılacak 85 milyar euroluk yardım paketi onaylandı.

İrlanda'ya sunulan yardımın koşullarının da kesinleştiği dünkü toplantıda İrlanda'nın bütçe açığını gayri safi milli hasılasının yüzde 3'ünün altına çekmesi gereken son tarih 2014'ten 2015'e ertelendi.

E-tahvil konuşulmadı

Bazı Avrupa ülkeleri tarafından gündeme getirilen birlik üyesi ülkelerin, euro bölgesine stabilite getirebilecek ortak bir tahvilin piyasaya sürülmesi önerisi ise dünkü toplantıda gündeme gelmedi.

E-tahvil olarak adlandırılan yeni finansal yapılanmaya Almanya'nın karşı olduğu biliniyor.

Portekiz hazine müsteşarı Carlos Pina ise ortak bir thavilin gerekli olduğunu ifade etti ve birçok meslektaşının kendisiyle hamfikir olduğunu ekledi.

Pina ayrıca ülkesinin İrlanda'dan farklı olarak herhangi bir dış yardım almadaın krizi atlatamakta olduğunun altını çizdi.

"İspanya ve Portekiz doğru yolda"

Dün Brüksel'de masaya yatırılan bir diğer konu ise AB yardımı alıp almayacağı şüpheli olan Portekiz ve İspanya'nın aldtığı önlemlerdi.

Avrupa Komisyonu'nun ekonomi ve mali işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn, her iki ülkenin de doğru yolda ilerlediğini söyledi.

"İspanya'nın uygulamya koyduğu reform paketini başarılı değerlendiriyoruz" diyen Rehn, Portekiz'in 2011 bütçesinin de olumlu karşılandığını ekledi.