BIST 9.503
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.485,55
HABER /  GÜNCEL

Bu pankart iki kulüp taraftarını gerdi!

Önceki gün oynanan maçta Alex için açılan 'Comandante' pankartı, Sarı-Lacivertli taraftarlarla Galatasaraylı taraftarları karşı karşıya getirdi.

Abone ol

Her şey için karşı karşıya gelmeye hazır durumda olan Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları, bu kez de önceki gün Saracoğlu’nda açılan ‘Comandante Alex’ pankartı yüzünden karşı karşıya geldi.

En azından sanal âlemde... Bunun sebebiyse Karabükspor maçında Brezilyalı kaptana ithafen açılan pankarttaki ‘Comandante’ (Kumandan) ibaresinin, daha önce Galatasaray’da oynadığı futbol ve elde ettiği başarılarla efsane statüsüne yükselen ve şu anda da ikinci teknik direktörlük dönemi için Florya’da bulunan Gheorghe Hagi’ye lakap olarak verildiğiydi (Hagi’nin ‘El Comandante’ lakabıysa, İspanya’da futbol oynadığı dönemde aldığı bir unvan. Bu İspanyolca lakap Rumen yıldızın Real Madrid ve Barcelona’da oynadığı yıllarda kendisine ithaf edildi muhtemelen.)

Buradan hareket eden taraftarlar, “Comandante’yi biz daha önce bulduk, hayır biz bulduk” ekseninde tartışmaya başladı. Bu karşılıklı iddialaşmada, Sarı-Kırmızılı taraftarlar, daha önce Galatasaray Store’da satışa sürülen ‘El Comandante Hagi’ yazılı resmi ürünlerini gösterirken, Fenerbahçe cephesi de eski pankartları ‘sahaya sürüp’, “Ne zamandır yapıyoruz şimdi mi gördünüz?” şeklinde tez ortaya attı.

‘İmparator’ları da vardı

Bu arada geçmişte benzer şekilde aynı lakaplar iki kulüpten farklı isimlere verilmişti. Örneğin 1974-1985 arası Galatasaray’da oynamış teknik direktörlüğüyle de efsaneleşen Fatih Terim’le, Fenerbahçe’de 1988-1996 arası top koşturup teknik adam olarak da görev alan Oğuz Çetin, ‘İmparator’ lakabına layık görülmüştü. Ama belki de o dönem ‘sanal âlem’ olmadığı için, bu türden tartışmalar yaşanmamıştı.