BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.512,52
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sarıgül'den Kastamonu'dan mesaj verdi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sivil toplum kuruluşlarının davetlisi olarak Kastamonu’yu ziyaret etti.

Abone ol

Burada bazı ilçelerde yayla şenlikleriyle ilçe festivallerine katılan Sarıgül, son olarak Kastamonu’nun şehir merkezini gezdi.

İlk olarak Sarıgül, Şeyh Şabani Veli Hazretlerinin türbesini ziyaret ederek, buradaki vatandaşlarla bir müddet sohbet etti. Türbe içersinde bulunan asa suyundan da ikram edilen Sarıgül, suyu üç yudumda içti. Halkın büyük ilgisiyle karşılanan Sarıgül, ülkede insanların mutsuz olduğunu ve sorunların giderek arttığını belirterek, “Bunun için yollardayız, dertlere çare bulmak için yollardayız” dedi.

MISIR’DA ASKERİ DARBEYİ KESİNLİKLE TASVİP ETMİYORUZ
Ardından Sarıgül, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Mısır’daki olayları kesinlikle tasvip etmediklerini belirterek, “Görüşünü beğenirsiniz beğenmezsiniz, görüşünü seversiniz sevmezsiniz, görüşüne karşı olursunuz ama her kim olursa olsun her şeyin sandıkta cereyan etmesini arzu ederim. Her şeyin demokrasi içersinde cereyan etmesini arzu ederim. Beğenmediğimiz bir siyasi iktidar olabilir, dünyada sevmediğiniz bir siyasi iktidar olabilir, o siyasi iktidarın uyguladığı ölçüler sizin hiçte hoşunuza gitmeyebilir. Ama bunun ölçüsü Allah korusun tank değildir, bunun ölçüsü askeri helikopterin havalarda uçması değildir. Bunun ölçüsü mutlaka ve mutlaka sandıktır. 12 Eylül’de ben askeri darbelerde ben çok şey çeken bir kardeşinizim. 12 Eylül’de ben gençlik kolları başkanı idim. 11 Eylül günü Büyükşehir Belediyesinde görevli idim. 12 Eylül oldu ve kapımıza askerler geldi. Burada evi bastılar ve sokağımızı tuttular. Neler çektiğimizi bilemezsiniz” ifadelerini kullandı.

ASKERİ, KIŞLADA SEVERİZ DEMOKRASİDE DEĞİL
Dünyanın hiçbir yerinde askerlerin göreve getirilmemesini isteyen Sarıgül, şunları kaydetti: “Biz askeri severiz, asker bizim evladımızdır. Fakat biz askeri kışlada severiz. Biz askeri demokraside sevmeyiz. Biz dünyanın hangi ülkesi olursa olsun olayların sandık iradesiyle olmasını arzu ederiz. Seçimle olmasını arzu ederiz. Çünkü demokrasi her siyasi partiye lazımdır. Karşı görüşlü olduğumuz siyasi partiye de lazımdır, demokrasi varsa hepimiz varız. Demokrasi yoksa hiçbirimiz yokuz. Bu yüzden Mısır’daki olayları tasvip etmemiz mümkün değildir. Biran önce mümkünse yarın, mümkünse diğer gün, derhal Mısır’da seçim yapılmalıdır ve yurttaşlarımız özgür iradesiyle kendi iktidarlarını kendileri seçmelidir. Hiçbir şekilde bir generalin, ben seni görevden aldım mantığını kabul etmemiz mümkün değildir. Bu yüzden bugünden açıklanıp 45 gün içersinde seçime gidilmelidir. Özgür irade inşallah sandıktan tecelli eder”.
Kendisinin makam ve yetki hırsının bulunmadığını açıklayan Sarıgül, rütbe heyecanı duymadığını ve mütevazi bir aileden gelerek sıfırdan gelebileceği noktaların hepsine ulaştığını kaydetti. Sarıgül, şöyle devam etti: “Türkiye’nin en genç milletvekili oldum. Bugüne kadar nereye geleceğimin kararını ben vermedim. Nereye geleceğimin kararını önce Rabbim, sonra yurttaşlarımızın takdir duygusu verdi. Ben çalışmalarıma devam ediyorum. Yarın bir gün, nerede olabilirim, nasıl bir çalışma yapabilirim. Ama tek arzum var. Bugüne kadar geldiğim sosyal demokrasinin evrensel değerlerini savunarak örf, adet ve geleneğimize bağlı, inançlarımıza saygı duyan, bayrağımızdan ve toprağımızdan ayrılmayan bir anlayışla cennet vatanıma hizmet etmek. Ama üzgünüm hem de çok üzgünüm. Niye üzgünüm. Bir aksilik bir yerlerde yanlışlık var. Benim dedem iktidar görmedi, rahmetli hacı babam iktidar görmedi, ben iktidar görmedim bari bizim çocuklarımız ve torunlarımız iktidar görsün dedim. Onun bir tarafından eksiklik var. Ben de bu eksikliği gidermeye çalışıyorum. Onun içinde hakkın bana verdiği güçle bütün yurttaşlarıma hiçbir siyasi parti gözetmeden dolaşıyorum. Her şey takdir-i ilahidir. Her şey yurttaşlarımızın sevgisidir. Benim nereye geleceğimi benim nasıl bir çalışma yapacağıma ben karar veremem. Benim yaptığımız çalışmalar ve yurttaşlarımızın takdir duygusu karar verir. Bu yüzden geçen hafta Trabzon, Giresun, Karabük, Gümüşhane, Bayburt gibi illeri ve buralara bağlı bölgeleri dolaştım”.

YÜZDE 100, KUCAKLAMAK İÇİN DOLAŞIYORUM
Her arazinin coğrafi bir yapısının bulunduğunu aktaran Sarıgül, “Burada uyguladığımız bir olayı Ardahan’da uygulamayız. Ardahan’da uyguladığımızı ise burada uygulamayız. Kastamonu’da orman turizminin gelişmesi gerekiyor. Bundan sonra bütün kampanyalarda kullanacağım laflardan bir tanesi. Niye Kastamonu’da dolaşıyorum. Kastamonu’nun yüzde 100’ünü kucaklamak için dolaşıyorum. Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden Allah’ın bana verdiği gücü yüzde 100 yurttaşlarımla beraber olmak için dolaşıyorum. İnşallah da yüzde 100 yurttaşlarımızın yüzünü güldürmek için dolaşıyorum. Dil, din, ırk, kültür farkı ve mezhep farkı kesinlikle gözetmem. Üretimi destekleyen ve sanayicimizin esnafımızın önünü açan bir anlayışla aksayan bürokrasinin tıkanan kanallarını açmak, esnafımızın ve üreticimizin yüzünü güldürmek için dolaşıyorum. Çünkü esnafımızın ve üretimin yüzü gülerse o zaman çalışanımızın da yüzü güler. Emekte hakkını en güzel şekilde alır. Esnafımız mutsuzsa, tüccarımız mutsuzsa inanınki fabrikada çalışanda bakkalda, kasapta çalışanda mutsuzdur. Üretimdeki esnafımızın yüzü gülerse emeğin ve alın terinin de her zaman yüzü güler. Onun için ben yüzde 100 yurttaşlarımızın yüzünü güldürmek ve yüzde 100 yurttaşlarımızı ötekisi olmayan bir anlayışla kucaklamak için Kastamonu’da bulunuyorum” diye konuştu.
Emek ve alın teri ile üretimini birleştirilmesini gerektiğini anlatan Sarıgül, şöyle konuştu: “Üretim çok olmalı emek ve alın teri de hak ettiği noktada olmalıdır. Çünkü Türkiye’nin geleceği eğitimdedir”.

BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINDAN ÇOK ETKİLENDİM
Kastamonu’nun il merkezine geldiği zaman çok etkilendiğini belirten Sarıgül, Kastamonu Belediyesinin yaptığı çalışmaları çok başarılı bulduğunu ifade ederek, “Bu çok güzel bir şehirde şehre ve doğaya bakılmış ve tertemiz olarak Kastamonu’yu gördüm. Belediyemizi gerçekten tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan ise Sarıgül’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kastamonu’daki temaslarının ardından Sarıgül, İstanbul’a dönmek üzere helikopterle şehirden ayrıldı.