BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.485,93
HABER /  GÜNCEL

Sarıgül'den cemaatle ilgili çarpıcı iddia

Kıran kırana geçmesi beklenen İstanbul'daki yerel seçimlerde gözler cemaatin tavrına çevrildi...

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Gülen'in adını vererek "Sağ olsunlar kendileri oğlu gibi severler beni ve aday olmam noktasında sonuna kadar destek olacaklarının da sözünü verdiler." dediği iddia edildi.

Sabah si yazarı Sevilay Yükselir, 1.5 yıl önce yazılmamak kaydıyla Mustafa Sarıgül'ün kendisine söylediklerini köşesinde paylaştı. 

Sarıgül'ün adaylığının kesinleşmesinden sonra "off the record" (yazılmamak kaydıyla) şartının anlamsızlaştığını yazan Yükselir, o buluşmanın ayrıntılarını bugün "Gülen cemaati Sarıgül'e böyle bir söz verdi mi?" başlıklı yazısında anlattı.

(...)Özetle şuydu söyledikleri: "Taban beni Şişli'de değil, daha ileride görmek istiyor artık. Beni sevenler Başbakanlık yolunda adım atmamı istiyor. Bunun da anahtarı İstanbul'u almaktır. Allah'ın izniyle önce İstanbul'u, sonra CHP genel başkanlığını, ondan sonra da Türkiye'yi alacağız!"
Tabii yaklaşık 5 dakika süren ve sizlere özetle sonucunu aktardığım bu konuşması üzerine konuyu bu defa yazımın sonuna düştüğüm nota yani İBB adayı olması halinde onu destekleyecek lobide kimlerin yer aldığı mevzusuna getirdim. Ve "Alevilerin, Ermenilerin, Musevilerin, TÜSİAD güdümlü bazı medya patronlarının değil ama Gülen Cemaati'nin de sizi destekleyeceği yönündeki iddialar tuhaf geldi bana. Gerçekten doğru mu bu kulisler?" dedim. 

KENDİLERİ OĞLU GİBİ SEVERLER BENİ

Bu sorum üzerine birkaç saniye düşündü Sarıgül. Sonra bir kez daha off the record şartını anımsatıp aynen şunları söyledi: "Evet doğru! Hocaefendi ile bu konuda bir iki kere istişare yaptık. Sağ olsunlar kendileri oğlu gibi severler beni ve aday olmam noktasında sonuna kadar destek olacaklarının da sözünü verdiler.

MEDYA ARACILIĞIYLA TABANA CHP'YE DEĞİL SARIGÜL'E OY VERİLECEĞİ AŞILANACAK

İnanamadım tabii kulaklarıma. Çünkü mesele Gülen Cemaati tarafından Sarıgül'ün desteklenmesi değil, dolaylı da olsa cemaatin CHP'ye de destek verecek olmasıydı. Tabii bu halimi görünce ve "Yanılıyorsun Başkan. Cemaat tabanı asla CHP'ye oy atmaz!" deyince ne kadar doğru olduğunu anlatmak için iyice konuyu deşmeye başladı. Gülen Cemaati'yle her zaman çok iyi ilişkilere sahip olduğunu, hatta bir iki isim verip cemaatin ileri gelenleri ile zaman zaman buluşup değerlendirmeler yaptığını ve aday olması halinde de cemaat medyasının da kesinlikle arkasında olacağını, tabana da CHP'ye değil, Sarıgül'e oy verileceğinin aşılamasının yapılacağını söyledi."