BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Yolsuzlukla mücadelede eğitim şart

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "En büyük ihtiyacımız olan eğitim ihtiyacını gidermek için diliyoruz ki bugün yolsuzlukla, c...

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "En büyük ihtiyacımız olan eğitim ihtiyacını gidermek için diliyoruz ki bugün yolsuzlukla, cehaletle mücadelede yaşanılan bütün toplumsal sorunun kaynağında eğitimsizlik yatıyor" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep’te Emine-Fevzi Uslu İlkokulu açılış törenine katıldı.
Akkent Mahallesi’nde bulunan ve Bülent ve Beyhan Uslu tarafından anneleri ve babaları adına yaptırılan Emine Fevzi Uslu İlkokulu açılış törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yanı sıra; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende, anaokulu öğrencileri katılımcılara koro halinde şarkılar söyledi. Anaokulu öğrencilerinin ardından ise ortaokul öğrencileri folklor gösterisi yaptı. Törende 2 öğrenci Gaziantep’in kurtuluşuna dair kahramanlık şiirleri okurken, okulu yaptıran Bülent ve Beyhan Uslu kardeşlerin annesi Emine Uslu törende duygu dolu anlar yaşadı.
Törende bir konuşma yapan Bakan Şahin ise yolsuzlukların ve cehaletin yenilmesinde eğitimin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Elimiz üşüyor ama yüreğimiz çok sıcak. Birbirimiz seviyoruz. Gücümüzü başkaları için harcama duygusu bizi ayakta tutuyor. 92 yıl önce bu ülkede, bu şehirde ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak için Gaziantep Kalesi’ndeki kefenli bayrağı istiklal madalyalı ay yıldızlı bayrağa dönüştürmek için bir canlı kalana kadar bu mücadeleyi veren ataların torunlarıyız. Aslında o gün o mücadeleyi veren duyguyla bugün bu mücadeleyi yapan duygu aynı duygu. O duygu çok önemli ve çok kıymetli. O yüzden Fevzi amcamızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Bugün başka bir şehir yok ki 3 bin derslik şantiye halinde olsun. İhtiyaçlarımızı gideriyoruz. Eksiklerimizin farkındayız. Ben Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak sizlerden aldığımız güçle 2 buçuk yıldan beri bu emanetin başındayım. En büyük ihtiyacımız olan eğitim ihtiyacını gidermek için diliyoruz ki bugün yolsuzlukla mücadelede, cehaletle mücadelede de yaşanılan bütün toplumsal sorunun kaynağında eğitimsizlik yatıyor. O yüzden bu binaların içini doldurmamız, bu çocukları geleceğe hazırlamamız ve yarınlarını teminat altına almamız gerekiyor. Yaklaşık 120 trilyonluk bir yatırım için 2 buçuk yılda buraya getirdik. Şu anda kız öğrencilerin yurt ihtiyacını gidermek için 8 yurdu aynı anda yapmaya başladık.”
Bakan Şahin’in konuşmasının ardından tören, okulu yaptıran Bülent ve Beyhan Uslu’ya plaket verilmesi, temsili kurdele kesimi ve okulun gezilmesinin ardından sona erdi.
(İHA)