BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  POLİTİKA

Sarıgül'den Baykal'a net mesaj!

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP eski lideri Deniz Baykal'ın partinin başına geri dönmek istediğini ileri sürdü.

Abone ol

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu'nun davetlisi olarak kente gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP eski lideri Deniz Baykal'ın dönmek için uğraştığını öne sürerek, "Biz 'Baykal' dedik, 'Ömür boyu kal' demedik ki. Türkiye'de ne yazık ki liderleri kara toprak ayırıyor" diye konuştu.

Terzioğlu Kampusu Troia Kültür Merkezi'nde Genç Girişimciler Topluluğu tarafından düzenlenen 'Başarının Sırrı ve Yerel Yönetimlerde Şişli Modeli' konulu konferansa Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül konuşmacı olardak katıldı. Öğrencilerin doldurduğu salonda ilk olarak Mustafa Sarıgül'ün tanıtım filmi gösterildi. Aynı zamanda Türkiye Değişim Hareketi lideri olan Sarıgül, Şişli'de belediye başkanı olarak yaptığı yatırımları anlattı. Eskilerini yıkıp modern, yenilerini yaptığı okulları görseller eşliğinde anlatan Sarıgül, okulları yenilediklerini ancak, isimlerini koruduklarını belirtti. Sarıgül, "Okulları yıktık, yaptık. Ama isimlerini koruduk. Ahde vefasız olursanız hiçbir şey olmaz. Geçmişte burası Yunus Emre Lisesi olmuş. O ismin aynen korunması lazım. Bazıları bugün isimleri, bugün Türkiye Cumhuriyeti ismini de değiştirmek istiyor. Ama asla izin vermeyiz" diye konuştu. Salondaki öğrenciler Sarıgül'ün bu sözlerini uzun süre alkışladı.

"İNANÇLAR ALLAH'A ULAŞMA YOLUDUR, İKTİDARA DEĞİL"

Yaptıkları cami ve cem evleriyle ilgili bilgiler aktaran Mustafa Sarıgül öğrencilere "Bütün arkadaşlarımdan ricam şu; cami, cem evleri, inanç merkezlerine girerken siyaseti oralara sokmayın. Oralara başkanlığınızı sokmayın. Çünkü, oralar gönül bahçemiz. Oralarda duanızı yapın. Nasıl arzu ediyorsanız inancınıza göre ibadetinizi yapın. Ama inançlar Allah'ımıza ulaşma yoludur, iktidara ulaşma olarak istismar edilmemeli" dedi.

"ÖMÜR BOYU KAL' DEMEDİK"

Konferans ardından soruları yanıtlayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, milletvekillerinin seçilme şekli konusunda ne düşündüğünün sorulması üzerine, şöyle konuştu:

"Bu Türkiye'nin can damarı bir konu; Demokrasi, demokrasi, demokrasi. Şu anda lidere,liderlere bağlı demokrasi var. Yani milletvekillerini genel başkanlar atamasın. Milletvekilleri ön seçim ve dar bölge tercihli oyla belirlensin. Gelen koltuğu bırakmak istemiyor ki. Bak hala Baykal geri gelmek istiyor. Hala, hala, hala. Biz Baykal dedik de, ömür boyu kal demedik. Adam ömür boyu kalmak istiyor. Böyle bir şey olur mu? Ya kardeşim sen 6 yerel seçime, bilmem kaç tane genel seçime girdin. Başarı yok. Hala geriye gelmek istiyorsun. Bırak da gençler gelsin. Sen artık geldin 75 yaşına. Allah sana uzun ömür versin. Git torunlarınla uğraş. Onlarla beraber ol. Aha bu koltuğun gözü çıksın. Hala bu koltuğu ne yapacaksın? Koltuğa bağlı demokrasi değil; Hakka ve halka bağlı demokrasi olmalı. Başarısız olan gitmeli, başarılı olan gelmeli. Türkiye'de ne yazık ki liderleri kara toprak ayırıyor. Türkiye'de özgür iradesiyle genel başkanlığı tek bırakan lider Prof. Dr. Erdal İnönü oldu."