BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.507,75
HABER /  DÜNYA

FATMA ŞAHİN, ORTAK AKIL ÇALIŞTAYI NDA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ortak Akıl Çalıştayı’nda yaptığı konuşmasında, “Bugün Kahramanmaraş’ta yaptığımız gibi ortak ...

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ortak Akıl Çalıştayı’nda yaptığı konuşmasında, “Bugün Kahramanmaraş’ta yaptığımız gibi ortak akıl ile bütün kesimleri bir araya getirip; ortak sorunlara ortak çözüm bulabilme kapasitemizi göstermemiz lazım” dedi.
Bakan Şahin, Kahramanmaraş’ta partisinin Saffron Otel’de düzenlediği Ortak Akıl Çalıştayı’nda yaptığı konuşmasında, ekonomik ve hukuk alanında gelinin noktalara temas etti. 10 yıl önce yola “önce insan” denilerek çıktıklarını belirten Bakan Şahin, “10 yıl önce millete hizmet etme yolculuğuna çıktığımız zaman, önce insan diyen, ekonomiyi insan için, politikayı insan için, demokrasiyi insan için, hukuku insan için diyen bu konuları merkeze koyan bir anlayışla başladık. Tabi insan odaklı çalışabilmek için sosyal politikalar alanındaki sosyal alanların güçlendirilmesi çok daha güçlü insan odaklı büyüyebilmeyi sağlamamız gerekiyor. Bu süreçte ülkenin ekonomik kalkınmasını sağlamamız gerekiyordu. Adalet ve Kalkınma perspektifinde koyduğumuz noktada hukuk devleti olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
“Milli iradeyi arkamıza aldık” diyen Bakan Şahin şunları kaydetti:
“Demokratikleşmemiz gerekiyor, insan hakları ve özgürlükler üzerindeki engelleri kaldırmamız gerekiyor. Ve milli iradeyi arkamıza alarak ekonomik kalkınmayı güçlendirerek kaynakları çoğaltmamız gerekiyor. Bundan sonra ekonomik olarak büyüdüğümüz ülkemizin kaynaklarını da ülkemizin insanları için, ülkemizin insanlarının yaşam kalitelerini yükseltmek içinde politikalarımızı ve stratejilerimizi güçlendirmemiz gerekiyor.”

DEVLET MİLLET ARASINDA KÖPRÜDÜR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ
Sivil toplumun devlet ile millet arasında bir köprü olduğuna değinen Bakan Şahin, “En büyük demokratikleşme, yerelleşmede en temel ortağımız sivil toplum kuruluşlarıdır. Çünkü devletle millet arasında köprü oluşturan, toplumda yaşanan sorunların çözüm makamına iletip bunun takibini yapan ve oradan yapılan çalışmaları da halkımızla beraber, halkımız için gönüllülük esası ile çalışan sivil toplum kuruluşları demokratikleşmenin de en temel ana damarlarıdır. Biz bir taraftan nitelik ve nicelik olarak sivil toplum kuruluşlarımızın güçlenmesini sağlarken bir taraftan da çıkardığımız yasaları onlarla istişare yaparak damdan düşenlerin görüşlerini alarak, Ankara’da masa başında oturup devletle millet için ahkam kesme değil, bugün Kahramanmaraş’ta yaptığımız ortak akıl ile bütün kesimleri bir araya getirip, ortak sorunlara ortak çözüm bulabilme kapasitemizi göstermemiz lazım. Bu bakımdan geldiğimiz nokta çok önemli” şeklinde konuştu.

“SİYASİ TARİHİN İLKİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, Kahramanmaraş’ın siyasette bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi. Tüm bakanlıklar ile ortak akıl çalıştayları yaptıklarının altını çizen Erkoç şunları söyledi:
“12 Haziran 2011 seçimlerinden sonra Kahramanmaraş siyasi tarihinin bir ilkini gerçekleştirdik. Kahramanmaraş’ta ortak akıl çalıştayları toplantıları düzenledik. Daha önce, sağlık, enerji, çevre şehircilik, ulaştırma bakanları katılarak çalıştaylarımız devam etmişti. Son olarak ise Aile ve Sosyal Politikalarımız Bakanı ile çalıştayı gerçekleştiriyoruz. 3 Kasım 2002 yılında aziz millet AK Parti iktidara getirmesiyle birlikte ülkemiz kaos ve kargaşa girdabından istikrar zeminine oturmuştur. Türkiye’miz yarınını göremezken bir gün sonrasında ki büyük belirsizlikleri varken Ak Partinin Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak kadroları sayesinde dik duruşu sayesinde gecesini gündüzünü katarak çalışması sayesinde bugün 2023 ve 2071’e hedef koymakta.”
(İHA)